Jeroen Hoogeveen: 'Meedoen aan de winkelverkiezing zet je op scherp'

Jeroen Hoogeveen: 'Meedoen aan de winkelverkiezing zet je op scherp'
Jeroen Hoogeveen werd in september 2021 op Vélovak uitgeroepen tot Tweewielerwinkel van het Jaar 2021. Hier is hij voorafgaand aan de bekendmaking in gesprek met juryvoorzitter Ferry Smith.

Hij kan het iedereen aanraden om mee te doen aan de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar: Jeroen Hoogeveen van Hoogeveen Tweewielers in Gouda, winnaar van de 2021-editie. "Ik zou bijna zeggen, waarom zou je niet meedoen? Als je winnaar wordt is dat super leuk. Maar ook als je het niet wordt, brengt deelname je heel veel. Je gaat over dingen nadenken, waarom heb ik dit nog niet opgepakt en wat moet ik doen om het te verbeteren? Het zet je gewoon op scherp!"

Het was een feestdag voor Jeroen en Jim Hoogeveen op 20 september vorig jaar toen ze tijdens Vélovak werden uitgeroepen tot winnaar: “Het was een grote verrassing. Als je daar op het podium staat, verwacht je niet dat je het wordt. Na de winst kregen van de hele vakhandel felicitaties en complimenten. Fabrikanten, collega’s maar ook veel klanten kwamen trots langs. We hebben dan ook ontzettend veel taarten, bloemen en kaarten gekregen.”

Mystery shopper en jurybezoek

Jeroen vond de deelname een mooie ervaring: “Toen we bij de 20 genomineerden zaten, wist je dat er een mystery shopper langs zou komen. Dat geeft direct al een stukje spanning. We denken wel dat we hem gezien hebben, maar we weten het natuurlijk niet zeker haha. Toen we bij de laatste zes zaten, kwam de jury op bezoek. Dan word je letterlijk en figuurlijk door midden gezaagd en krijg je heel veel vragen op je afgevuurd.”

Inschrijven voor 25e editie van start

De inschrijving voor de 25e editie van de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar is inmiddels van start. Doe ook mee aan de verkiezing van de mooiste, meest renderende, meest onderscheidende en meest innovatieve tweewielerzaak van Nederland en Vlaanderen.
Direct inschrijven? Ga hiervoor naar www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl en klik op inschrijven. Het inschrijfformulier is dit jaar flink vereenvoudigd, je hoeft voor deze eerste ronde bijvoorbeeld geen financiële gegevens meer in te vullen.

Eerst 20 genomineerden

Na het volledig invullen van het inschrijfformulier en het meesturen van de gevraagde documenten zit je in de eerste ronde. Uit de inschrijvingen worden door de onafhankelijke vakjury 20 winkels genomineerd. Zit jij bij de laatste 20? Dan analyseert de jury je bedrijf grondig op tal van punten en krijg je ook bezoek van een mystery shopper. Een selectie van de genomineerde winkels gaat uiteindelijk mee naar de finale op maandag 19 september 2022 tijdens Vélovak. Daar wordt de winnaar bekendgemaakt.


Hoofdpartner:

Partners:

Hedwig Berendsen

Hedwig Berendsen

Senior redacteur Tweewieler