Tweewieler
Tweewieler
CarbonX en Ere ontwikkelen band met meer grip en kleinere lekkans

CarbonX en Ere ontwikkelen band met meer grip en kleinere lekkans

CarbonX en Ere Research presenteren een nieuwe band gemaakt met CarbonX technologie: de Genus CCX. Door gebruik te maken van het nieuwe materiaal heeft de band een twee watt lagere rolweerstand, een verhoging van de grip en de hogere anti-lek waarde.

CarbonX en Ere ontwikkelen band met meer grip en kleinere lekkans

De CarbonX technologie maakt het mogelijk rubbersamenstellingen aan te passen en specifiek af te stellen. CarbonX is samengesteld uit koolstof filamenten die chemisch verbonden zijn. Deze structuur maakt het mogelijk eigenschappen op nieuwe manieren te combineren, om zo tot nieuwe ontwerpmogelijkheden te komen. Door CarbonX te gebruiken is het mogelijk de rolweerstand te verbeteren zonder afbreuk te doen aan grip of slijtage.

Inspiratie uit eerder model

Tijdens het proces om het nieuwe CarbonX-materiaal toe te passen in hun banden koos Ere ervoor om hun Genus CC-model als uitgangspunt te nemen. De Genus CC wordt al gebruikt in het profpeloton en heeft goede referenties gehad. Dit heeft geresulteerd in een geheel nieuwe band, de Genus CCX. Voor deze 320TPI handgemaakte high-performance band wordt CarbonX gebruikt in plaats van carbon black deeltjes. Door gebruik te maken van het nieuwe materiaal hebben Ere en CarbonX een 2 watt lagere rolweerstand en een verhoging van de grip en de anti-lek waarde van de band bereikt.

Lager gewicht, hoge flexibiliteit

Ere heeft ook gewerkt aan de behuizing van de nieuwe Genus-banden. Om ze veiliger te maken voor tubeless en hookless velgen, en om het gewicht laag en de flexibiliteit prestaties van deze banden hoog te houden, gebruikt Ere Zylon in plaats van Kevlar als hieldraad in de banden. Zylon is een erg sterk materiaal en daarom perfect voor tubeless en hookless velgen. De nieuwe banden zijn vanaf zomer 2022 beschikbaar en hebben een adviesverkoopprijs van €89.