Selle Italia introduceert milieuvriendelijk zadel

Selle Italia introduceert milieuvriendelijk zadel

Selle Italia introduceert een nieuw zadel: de duurzame Model X Leaf. De nieuwe Model X Leaf heeft een design geïnspireerd op een patroon van groene bladeren.

Om de duurzaamheid van het zadel te waarborgen, maakt Selle Italia gebruik van de Greentech-productietechnologie. Dit is een productieproces zonder verontreinigende stoffen zoals lijmen en kunstharsen. Daarnaast wordt het afvalmateriaal dat ontstaat tijdens het proces weer gebruikt in de productiecyclus. 

Opvolger van de Model X

De model X Leaf is de opvolger van de in 2021 uitgebrachte Model X. De Model X zadels zijn de eerste zadels die met het Greentech-productieproces zijn gemaakt. Door populariteit heeft Selle Italia het aanbod uitgebreid met de nieuwe ‘groenere’ variant; door de transparante hoes is het patroon van bladeren zichtbaar, representatief voor de groene productie van het product.

Voorzien van antibacteriële behandeling

Het zadel wordt geproduceerd door drie componenten op mechanische wijze te monteren, zonder hierbij gebruik te maken van verontreinigende stoffen. De rail is van Fec Ally en de vorm van het zadel is waved, bestemd voor personen met een achterwaartse bekkenrotatie. Tenslotte heeft het zadel een in de padding opgenomen antibacteriële behandeling.

Lokale productie

Om vast te houden aan het duurzame productieproces kiest Selle Italia ervoor om lokaal te produceren. Het gehele productieproces van het zadel betrekt dan ook bedrijven binnen een straal van vijftien kilometer van de hoofdvestiging van Selle Italia. De aanbevolen verkoopprijs voor de Model X Leaf is 59,90 euro.