Wegklappen zadel voorkomt nat zitvlak

Het is zo simpel, maar naar ons idee nog niet eerder bedacht: een zadel dat je wegklapt als je de fiets parkeert. En weer terugklapt wanneer je weg wilt rijden, waardoor de fietser zijn of haar zitvlak altijd droog hout.
Delen:

Het opklapbare zadel is een vondst van DryRides, een studentenbedrijf van de Hogeschool Aeres in Dronten. Een groep studenten van de opleiding is bezig met de ontwikkeling van het nieuwe zadel. “Wij proberen een zadel te maken wat men – als het regent – kan omkiepen bij het wegzetten van de fiets”, geeft Maurits van Rhee namens de studenten aan.

Productie en verkoop van zadel is in de planning

De bedenkers studeren aan de Aeres Hogeschool in Dronten en doen daar de opleiding Bedrijfskunde en Agrifoodbusiness. Van Rhee: “In het tweede jaar staat het studentenbedrijf centraal. Elke groep mag een innovatief idee bedenken, om dit vervolgens in de markt te zetten. Dit hoeft niet per se agrarisch gerelateerd te zijn. Wij hebben gekozen voor het zadel. Dit was het idee dat ons het meest interesseerde. We zijn bezig met een metaalbewerker die het zadel voor ons kan produceren, en wanneer de eerste zadels af zijn, hopen wij ze te verkopen.” De studenten hopen met deze publicatie op Tweewieler.nl extra aandacht te trekken voor hun idee.

Bekijk hieronder het promofilmpje dat de studenten maakten om te zien hoe het werkt: