Animo fietslease groeit en groeit maar door

Animo fietslease groeit en groeit maar door
Joris Smink (ANBW): "De keuzestress bij de consument verdwijnt."

Fietslease groeit en groeit. Het is daarom niet verwonderlijk dat we daar zwaar op in zetten. Zo creëren we kansen voor ons trouwe dealernetwerk. Bijvoorbeeld de mogelijkheid om met een goede marge een fiets in de lease aan te bieden en dat op een manier die bijna net zo eenvoudig is als het verkopen van een fiets. Een blog van Joris Smink.

Allereerst een leuk nieuwtje: Specialized is toegevoegd aan het assortiment ANWB Fietslease op anwb.nl. Meerdere Specialized-modellen zijn sinds april te verkrijgen. Daar zijn we trots op, want Specialized is een sportief kwaliteitsmerk.
Specialized sluit naadloos aan bij onze multi-brandambitie: een sterke aanbod van specifieke modellen van verschillende merken. We willen er zijn voor álle Nederlanders. Daarom bieden we een mooie selectie van de merken Gazelle, Urban Arrow, Stella, Qwic en nu dus ook Specialized.

ANWB Fietslease

Naast het selectieve aanbod op ANWB.nl zijn er inmiddels ook honderden tweewielspecialisten die ANWB Fietslease in de winkel aanbieden. Zij kunnen hiermee zelf alle fietsen in de winkel voorzien van een ANWB lease propositie. Er zitten volop voordelen voor de vakhandel aan deze dienstverlening. Je behoudt je volledige marge, de dealerlocator op ANWB.nl genereert traffic naar je winkel en je bent er als tweewielspecialist van verzekerd dat klanten gedurende de leasecontractperiode terugkomen voor service en onderhoud.

E-bikevergelijker

Via onze ANWB E-bikevergelijker, die volop in ontwikkeling is, gaan we de zichtbaarheid van ANWB Fietslease nu ook versterken. Op de E-bikevergelijk staat sinds kort welke merken de aangesloten tweewielspecialisten verkopen. Wil een consument bijvoorbeeld een Batavus-fiets leasen in combinatie met ANWB Fietslease dan ziet de consument bij welke Batavus-dealer ze terecht kunnen om in de winkel de lease af te sluiten. Zo helpen we de consument én vergroten we de etalage van de dealer. Met meer dan een miljoen unieke paginabezoeken per jaar moet dat toch mooie resultaten opleveren.

Effect op de consument

Dat is nog niet alles: in de recent verschenen Kampioen E-bike 2022 hebben we ANWB Fietslease in de schijnwerpers gezet. Van heel wat tweewielspecialisten hebben we terug gehoord dat deze exposure z’n effect heeft gehad op de consument. Dat was ook te verwachten, want de Kampioen E-bike 2022 is in een oplage van één miljoen verschenen. Het kan niet anders of de stijgende interesse voor fietsleasing zet door.

Dit artikel is gesponsord door ANWB.