PMG gaat elektrische Bird Bike distribueren

PMG gaat elektrische Bird Bike distribueren

Popal Mobility Group (PMG) heeft een exclusieve distributieovereenkomst gesloten voor de Bird Bike, de elektrische fiets van de Amerikaanse micro-mobility specialist Bird. De Bird Bike wordt vanaf deze maand via de reguliere vakhandel verkocht.

Het Amerikaanse Bird – genoteerd aan de New York Stock Exchange met een waarde van ruim twee miljard euro – geldt mondiaal als een van de belangrijkste spelers op het gebied van elektrische deelstepjes. De kennis en ervaring die Bird sinds haar oprichting in 2017 heeft opgedaan is samengebracht in de onlangs gelanceerde Bird Bike.

Inspelen op de groeimarkt met designfiets

PMG is vanaf deze maand de distributeur van het Amerikaanse merk in de Benelux en Duitsland. Popal Mobility Group – geleid door de broers Daniël en Aryan Popal – is sinds 1998 actief in de rijwielmarkt met de merken Popal, Keewee, Cangoo, Supersuper en BSP. Aryan Popal: “De markt voor elektrische fietsen groeit nog altijd heel hard. Met Bird Bike kunnen mensen kiezen voor een e-bike waar design, technologie en fietsplezier hand in hand gaan met een goede prijsstelling en service via de rijwielhandel.”

De Bird Bike met V-frame is in het voorjaar van 2022 leverbaar.
De Bird Bike met V-frame is in het voorjaar van 2022 leverbaar.

Bird is al actief in meer dan 350 steden

Daniël Popal is blij met de samenwerking met Bird: “Sinds haar oprichting in 2017 heeft Bird in meer dan 350 steden over de hele wereld een revolutie veroorzaakt in de manier waarop mensen zich verplaatsen. De kennis en ervaring die het merk daarbij heeft opgedaan is door het in-house design team van Bird verwerkt in de Bird Bike. Ik ben heel blij dat consumenten in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland binnenkort kunnen ervaren wat een geweldige e-bike dit is.” Gisteren werd bekend dat Bird Bike ook in de eerste Nederlandse stad haar deelfietsen gaat aanbieden: Amersfoort.

Verkoop via de vakhandel: grote voordelen

De Bird Bike wordt verkocht via de vakhandel. Dit zal volgens Daniël Popal voor veel mensen een van de redenen zijn om voor deze e-bike te kiezen: “Mensen hechten terecht aan de adviezen en service van de traditionele fietsenhandel en aan de mogelijkheid om een fiets rustig te bekijken en een proefrit te maken.” De Bird Bike komt in twee uitvoeringen: met een hoge instap (A-frame) en met een lage instap (V-frame). De versie met het A-frame is vanaf deze maand leverbaar, de V- frame vanaf het voorjaar.

Competitie aangaan met de huidige marktleiders

Volgens Daniël Popal kan de Bird Bike zich gemakkelijk meten met de huidige marktleiders: “Bird Bike is ontworpen door een team van ruimtevaart- en automotive ingenieurs met enorme ervaring in micromobility. De e-bike voldoet aan de hoogste veiligheidseisen in z’n klasse en is voorzien van een 250 Watt Bafang-achternaafmotor, heeft een actieradius van 80 kilometer, geïntegreerde LED-verlichting en een dashboard met achtergrondverlichting op het stuur. Omdat we verwachten dat er enorme belangstelling zal zijn voor deze e-bike hebben we besloten om ons dealernetwerk de komende maanden uit te breiden, zowel in de Benelux als in Duitsland.”

De Bird Bike heeft een verkoopprijs van 1.999 euro.

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler