Hoogeveen Fietsbeleving Tweewielerwinkel van het Jaar 2021

Tijdens een zinderende finalebijeenkomst op de beurs Vélovak is Hoogeveen Fietsbeleving uitgeroepen tot Tweewielerwinkel van het Jaar 2021. De fietsenwinkel uit Gouda heeft volgens de vakjury de wow-factor, maar blinkt vooral uit in service. Uit handen van Joris Smink van hoofdpartner ANWB kregen Jim en Jeroen Hoogeveen de hoofdprijs uitgereikt.
Delen:

De winkel van vader Jim en zoon Jeroen Hoogeveen was één van de zes winkels die tijdens de 2021-editie van de verkiezing doordrong tot de finale. De andere finalisten waren Fietsenwinkel Barendrecht, Fietsvoordeelshop Utrecht, Geniet van Fietsen uit Nunspeet, Nijland Tweewielers uit ’s-Heerenberg en Roto Tweewielers uit Deventer. Deze zes finalisten werden door de vakjury geselecteerd uit 20 genomineerden.
De vakjury bracht afgelopen weken alle finalisten een uitgebreid bezoek. Tijdens dat bezoek bleek dat Hoogeveen Fietsbeleving aan de groene rand van Gouda beschikt over een grote en overzichtelijke winkel met een ruim assortiment. Kenmerkend is de hoge servicegraad van het bedrijf. Bij de aankoop van een fiets staat zorgvuldigheid voorop met een bodyscan en zadelmeting. Als er een nieuwe fiets wordt afgeleverd, krijgt de nieuwe eigenaar gerichte informatie mee, onder meer over het opladen van de accu. En in de accessoireshoek is kleding specifiek voor e-bikers te vinden.

Wachtverzachters inzetten

Vader Jim (links) en zoon Jeroen Hoogeveen van Hoogeveen Fietsbeleving in Gouda.

Wat de jury verder opviel tijdens het jurybezoek, maar ook bij de mystery shopper niet onopgemerkt bleef, was de gastvrijheid die klanten ervaren. Het bedrijf beschikt over een koffiehoek mét wifi waar het goed relaxen maar ook prima werken is in afwachting van bijvoorbeeld een reparatie. Opvallend is verder de aanname van reparatiefietsen. Samen met de klant wordt de fiets bekeken. Zo wordt vastgesteld wat er precies moet gebeuren om achteraf geen misverstanden te krijgen over uitgevoerde reparaties en de daaraan verbonden kosten. Verbeterpunten zijn er ook. Zo kan de werkplaats een upgrade gebruiken.

Awards voor duurzaamheid, online en mystery shopper

Naast bloemen en prijzen voor de finalisten zijn er tijdens de finalebijeenkomst ook 3 Awards uitgereikt. De Award voor de duurzaamste deelnemer aan de verkiezing is voor Nijland Tweewielers in ’s-Heerenberg. De Award voor het bedrijf met de beste online performance is voor Bike2Qicq in Amsterdam. Het bedrijf dat de hoogste ogen gooide bij het onderdeel mystery shopping is Zwaan Bikes in Rotterdam.


Hoofdpartner:

Partner:

Vriend van de Verkiezing: