Trends CONTEC: e-bikecomfort, bikepacking en tubeless

Trends CONTEC: e-bikecomfort, bikepacking en tubeless
CONTEC heeft het assortiment uitgebreid in een roerige tijd voor de tweewielerbranche.

CONTEC is klaar voor het volgende fietsseizoen. Het onderdelen- en accessoiresmerk, verbonden aan Hermann Hartje KG, heeft zijn assortiment uitgebreid met noviteiten. Daarbij ligt de focus op oplossingen voor e-bikes, bikepacking en tubeless. Wat bieden ze?

“Zoals altijd hebben we gekeken naar nieuwe producten die zinvol zijn voor onze klanten, de distributeurs, retailers en eindverbruikers. De consumenten voorzien van nieuwe oplossingen waardoor de fietservaring verbetert staat hoog in het vaandel. We hebben daar als merk duidelijke ideeën over. Die combineren we met de trends en inzichten die we bij ons OEM-team, de leveranciers, ons kantoor in Taiwan en ons netwerk in de markt verzamelen”, zegt Christopher Müllenhof, marketingmanager van CONTEC. “Ondanks de lastige omstandigheden als gevolg van de coronapandemie zijn we erin geslaagd innovaties te ontwikkelen en tijdig te lanceren.”

Dropper seatpost met vering

Een innovatie is de Nara Air DLX. Deze nieuwe dropper seatpost heeft een geïntegreerde vering. “De Nara Air DLX voor e-bikers is primair gemaakt om meer comfort te geven. Niet alleen tijdens het rijden, dankzij de vering en ergonomische zithouding, maar ook voor en na de rit, als fietsers op- en afstappen. Door het zadel te laten zakken, gaat dat gemakkelijker en is dat veiliger. De luchtvering biedt een soepele rit onder alle omstandigheden en op alle hoogtes. De voorspanning van de vering, de preload, is gemakkelijk aanpasbaar met een demperpomp. In een paar minuten tijd is de klus geklaard.”

CONTEC Centerlock Disc Rotor
CONTEC Centerlock Disc Rotor

Bikepacking

CONTEC ziet tevens de groeiende populariteit van gravelbiking en bikepacking. “Omdat je vooraf vaak niet weet hoe lang je precies onderweg bent en wat je te verduren krijgt, hebben we Mile Grinder tassen voor bikepacking gemaakt. Ons assortiment omvat typische tassen voor het stuur, het frame en de zadelpen. En tevens praktische accessoires die je uitnodigen om verder en langer te rijden. Alle Mile Grinder tassen zijn gemaakt van waterafstotend materiaal. Ze maken geen krassen op het frame en zijn zonder gereedschap te bevestigen.”

Tubeless ventiel

De FastAir TL-serie is uitgebreid met het FastAir TL-ventiel. Dit is een tubeless ventiel dat een luchtcompressor, booster of gespecialiseerde tubeless pomp overbodig maakt. De FastAir TL-reeks is een ecosysteem op zichzelf geworden. Hierin zitten naast ventielen ook tubeless velglint, gereedschappen en sealant. Het merk wil zo voor racefietsers de drempel verlagen om voor tubeless te kiezen.

CONTEC Tubeless FastAir Valves
CONTEC FastAir TL-ventielen.

Ondanks de Suez-blokkade, havensluitingen en de beperkte beschikbaarheid van containers zijn we erin geslaagd voldoende voorraad beschikbaar te krijgen”

Bestand tegen crisis

CONTEC heeft het assortiment uitgebreid in een roerige tijd voor de tweewielerbranche. “Het jaar 2021 was zeker geen gemakkelijk jaar voor alle fietsenzaken in heel Centraal-Europa. We moesten afrekenen met lockdowns en zagen de vraag van consumenten snel stijgen, terwijl het aanbod in veel categorieën schaars was en dat nog steeds is. Ook voor ons was het moeilijk om alle benodigde onderdelen en accessoires tijdig op de gewenste plek te krijgen. Ondanks de Suez-blokkade, havensluitingen en de beperkte beschikbaarheid van containers zijn we erin geslaagd voldoende voorraad beschikbaar te krijgen en te voldoen aan de behoeften van veel fietsenwinkels die met ons samenwerken en die van onze inkoopstrategie hebben geprofiteerd”, zegt Müllenhof.

“Dit zou niet mogelijk zijn geweest zonder het nog verder uitgebreide magazijn van Hartje in het Duitse Hoya. Dat heeft ons in staat gesteld de hoeveelheid voorraad aan te houden die nodig is om dergelijke crisissituaties te dekken. Er was vooral vraag naar reserveonderdelen zoals remblokken, remschijven, kettingen en e-biketandwielen. Maar ook naar belangrijke producten uit ons portfolio, zoals onze Drop A Gogo dropper posts, DLUX dynamo, e-bikeverlichting en fietsgereedschap en -pompen.”

Nieuwe look shop-in-shopsysteem

Het voorbije jaar heeft CONTEC eveneens op marketingvlak aan de weg getimmerd. Met name de winkelpresentatie heeft een update gekregen. Müllenhof: “Samen met onze collega's van het Hartje retailmarketingteam hebben we een nieuwe look ontwikkeld voor het CONTEC shop-in-shop-systeem. Dat zorgt voor een warmere sfeer in winkels en meer mogelijkheden om producten en accessoires mooi uit te stallen. Tweewielerspecialisten kunnen hiervan een goede indruk krijgen in het Hartje Bike Experience Center in Zutphen, waar een voorbeeldopstelling staat.”

Dit artikel is gesponsord door CONTEC