Magura introduceert nieuwe CT-schijfrem

Magura introduceert nieuwe CT-schijfrem

De CT-schijfrem is de nieuwste creatie van de MAGURA-remdeskundigen in Bad Urach, Duitsland. Hij is speciaal ontworpen voor all-roadgebruik (stad, gravel, trekking en tours).

De Magura CT is verkrijgbaar in 2- en 4-zuiger versies en is ideaal voornormale en e-bikes in combinatie met dee-bike geoptimaliseerde kit.

Onderhoudsvriendelijkheid

Bij de Magura CT ligt de nadruk op onderhoudsvriendelijkheid, wat hemaantrekkelijk maakt voor pendelaars en recreatieve rijders.Naast de hoge remkracht en nauwkeurige modulatie is hijideaal voor e-bikes in combinatie met e-bike optimizedonderdelen, zoals SPORT-remblokken en MDR-P of MDR-C rotoren.

Carbotecture

De nieuw ontwikkelde axiale hoofdremcilinder van de Magura CT is gemaakt vanCarbotecture, een versterkt hightech polymeer dat licht van gewicht ismaar extreem bestand is tegen schokken en scheuren. Carbotecture hoofdcilinders hebben hun waarde en duurzaamheid gedurende vele jaren bewezen inde MT- en HS-series.

Bekijk ook de video (tekst gaat verder onder video):

Met vergroot expansiereservoir

De Magura CT heeft ook een vergroot expansiereservoir dathet risico van luchtinsluiting in het systeem vermindert en eenbetrouwbare werking heeft op lange termijn. Net als alle MAGURA-remmen is ook deze voorzien vanEasy Bleed Technology en gebruikt milieuvriendelijke RoyalBlood minerale olie als remmedium. Deze eigenschappen hebben een positieveinvloed op de hanteerbaarheid, het onderhoudsgemak en deintervallen.

2- en 4-zuiger remklauwen uit de MT-serie

De Magura CT gebruikt beproefde 2- en 4-zuiger remklauwen uit de MT-modelserie. Dit betekent dat hij verkrijgbaar is in drie varianten: de CT5 met 4-zuiger remklauw,de CT4 met 2-zuiger remklauw en de CT4 FM met vlak gemonteerde remklauw.De CT5 en CT4 hebben beide een hoge hittestabiliteit, die zorgt voor een constante, voorspelbareremkracht bij hoge remvraag.

Achteraf monteren

Denieuwe CT-remklauwen kunnen ook achteraf op bestaande MT-remsystemen worden gemonteerd.Magura biedt haar klanten met deze mix-and-matchbenadering meer aanpassingsmogelijkheden en tegelijkertijd wordt met het oog op duurzaamheid op hulpbronnen bespaard.

E-bike optimized-kit

Eveneens volgens het systeemconcept biedt Magurade optionele e-bike optimized-kitvoor gebruik op e-bikes. Door hun hogere snelheid en extra gewicht hebben e-bikeseen hogere belasting van de remsystemen, wat meer slijtage veroorzaakt. De e-bike geoptimaliseerdekit bevat duurzame, stille SPORT-remblokken met een korte inrijtijd en versterkteMDR-P of MDR-C rotoren. Dit voorkomt vroegtijdige slijtage en zorgt voor constante remprestaties,zelfs voor fietsen met elektrische aandrijving. Samen met deze componenten is de CTideaal voor gebruik in e-bikes.

Gemakkelijker en veiliger remmen

De ergonomische eigenschappen en de krachtoverbrenging van de Magura CT zijn perfect afgestemdop de eisen van stads- en allroad fietsen. Een duidelijk gedefinieerd aangrijpingspunt, geringehandkracht en een eenvoudige modulatie geeft de CT de rijder een gevoel van veiligheiden absolute controle in alle situaties, met of zonder elektrische ondersteuning. De CT kan wordenworden uitgerust met 2- of 3-vingerige hendelbladen, afhankelijk van het gebruiksscenario.

Beschikbaarheid

De Magura CT is nu verkrijgbaar voor geselecteerde fietsmodellen.Aftermarket-beschikbaarheid is gepland voor begin 2022.

Dit artikel is gesponsord door MAGURA.