Magura introduceert nieuwe CT-schijfrem

De CT-schijfrem is de nieuwste creatie van de MAGURA-remdeskundigen in Bad Urach, Duitsland. Hij is speciaal ontworpen voor all-roadgebruik (stad, gravel, trekking en tours).
Delen:

De Magura CT is verkrijgbaar in 2- en 4-zuiger versies en is ideaal voor normale en e-bikes in combinatie met de e-bike geoptimaliseerde kit.

Onderhoudsvriendelijkheid

Bij de Magura CT ligt de nadruk op onderhoudsvriendelijkheid, wat hem aantrekkelijk maakt voor pendelaars en recreatieve rijders. Naast de hoge remkracht en nauwkeurige modulatie is hij ideaal voor e-bikes in combinatie met e-bike optimized onderdelen, zoals SPORT-remblokken en MDR-P of MDR-C rotoren.

Carbotecture

De nieuw ontwikkelde axiale hoofdremcilinder van de Magura CT is gemaakt van Carbotecture, een versterkt hightech polymeer dat licht van gewicht is maar extreem bestand is tegen schokken en scheuren. Carbotecture hoofdcilinders hebben hun waarde en duurzaamheid gedurende vele jaren bewezen in de MT- en HS-series.

Bekijk ook de video (tekst gaat verder onder video):

Met vergroot expansiereservoir

De Magura CT heeft ook een vergroot expansiereservoir dat het risico van luchtinsluiting in het systeem vermindert en een betrouwbare werking heeft op lange termijn. Net als alle MAGURA-remmen is ook deze voorzien van Easy Bleed Technology en gebruikt milieuvriendelijke Royal Blood minerale olie als remmedium. Deze eigenschappen hebben een positieve invloed op de hanteerbaarheid, het onderhoudsgemak en de intervallen.

2- en 4-zuiger remklauwen uit de MT-serie

De Magura CT gebruikt beproefde 2- en 4-zuiger remklauwen uit de MT-modelserie. Dit betekent dat hij verkrijgbaar is in drie varianten: de CT5 met 4-zuiger remklauw, de CT4 met 2-zuiger remklauw en de CT4 FM met vlak gemonteerde remklauw. De CT5 en CT4 hebben beide een hoge hittestabiliteit, die zorgt voor een constante, voorspelbare remkracht bij hoge remvraag.

Achteraf monteren

De nieuwe CT-remklauwen kunnen ook achteraf op bestaande MT-remsystemen worden gemonteerd. Magura biedt haar klanten met deze mix-and-matchbenadering meer aanpassingsmogelijkheden en tegelijkertijd wordt met het oog op duurzaamheid op hulpbronnen bespaard.

E-bike optimized-kit

Eveneens volgens het systeemconcept biedt Magura de optionele e-bike optimized-kit voor gebruik op e-bikes. Door hun hogere snelheid en extra gewicht hebben e-bikes een hogere belasting van de remsystemen, wat meer slijtage veroorzaakt. De e-bike geoptimaliseerde kit bevat duurzame, stille SPORT-remblokken met een korte inrijtijd en versterkte MDR-P of MDR-C rotoren. Dit voorkomt vroegtijdige slijtage en zorgt voor constante remprestaties, zelfs voor fietsen met elektrische aandrijving. Samen met deze componenten is de CT ideaal voor gebruik in e-bikes.

Gemakkelijker en veiliger remmen

De ergonomische eigenschappen en de krachtoverbrenging van de Magura CT zijn perfect afgestemd op de eisen van stads- en allroad fietsen. Een duidelijk  gedefinieerd aangrijpingspunt, geringe handkracht en een eenvoudige modulatie geeft de CT de rijder een gevoel van veiligheid en absolute controle in alle situaties, met of zonder elektrische ondersteuning. De CT kan worden worden uitgerust met 2- of 3-vingerige hendelbladen, afhankelijk van het gebruiksscenario.

Beschikbaarheid

De Magura CT is nu verkrijgbaar voor geselecteerde fietsmodellen. Aftermarket-beschikbaarheid is gepland voor begin 2022.

Dit artikel is gesponsord door MAGURA.

Dit vind je misschien ook interessant