TCK Sports Group biedt gerenommeerde fietsmerken onder één dak

TCK Sports Group biedt gerenommeerde fietsmerken onder één dak

TCK Sports Group - opgericht in 1972 - is een familiebedrijf dat inmiddels is uitgegroeid tot exclusieve Benelux full-service importeur van 25 sport-, outdoor-, en fietsmerken. Bij het Limburgse bedrijf vind je verschillende gerenommeerde fietsmerken onder één dak, waaronder ORTLIEB, deuter en GONSO. Op Vélovak kun je dit jaar kennismaken met het salesteam én de fietsmerken van TCK Sports Group

Het hoofdkantoor van TCK Sports Group is gevestigd in Kerkrade. In de showrooms in Leusden en Willebroek (BE) worden alle collecties, afgestemd op de Benelux markt, getoond. Het bedrijf beschikt over een uitgebreid salesteam, deskundig en ervaren, met een persoonlijke aanpak. Echter, het bedrijf wil niet alleen maar verkopen, maar ook haar klanten en consumenten een optimale service bieden die van A-merken verwacht mag worden. Hoe ze dat doen? Je leest het hieronder.

TCK Sports Group mag met recht een full-service importeur genoemd worden. Het bedrijf biedt regelmatig praktijkgerichte opleidingsdagen voor verkopend personeel op de winkelvloer aan en heeft een professionele klantondersteuning op het gebied van Finance, IT, Customer & Repair Service en Logistiek.

Actief op marketinggebied

Ook op marketinggebied is de importeur zeer actief. Voor alle merken biedt TCK Sports Group moderne marketingconcepten, altijd volgens de internationale CI, maar wel gericht op de Benelux-markt. Het uitgebreide In-House marketingteam, bestaande uit brand marketeers, een content- en een grafisch team, is in staat om snelle en pragmatische marketingondersteuning op maat te kunnen bieden. Daarnaast is het bedrijf met het merk Arena hoofdsponsor van de KNZB, met het merk LOWA hoofdsponsor van de Vierdaagse in Nijmegen en steunt het al 30 jaar lang de paralympische skiërs in Nederland.

Makkelijk en snel online bestellen

Met behulp van TCK OrderOnline is het voor álle klanten mogelijk om 24/7 artikelen te bestellen en zelfs via dropshipment direct bij de consument af te laten leveren. Daarbij geldt: vóór 16.00 uur besteld is dezelfde dag verstuurd. Met een eigen distributiecentrum van 9.000 vierkante meter is het bedrijf in staat om snelle leveringen te garanderen, waarbij te allen tijde milieuvriendelijk gewerkt wordt. TCK Sports Group is niet voor niks volledig ISO 14001 gecertificeerd.

ORTLIEB, GONSO, deuter en meer

Het Duitse merk ORTLIEB is waarschijnlijk één van de bekendste merken als het gaat om waterdichte fietstassen. De slogan ‘100% waterproof’ maakt het merk meer dan waar. TCK Sports Group was al 21 jaar exclusief importeur van ORTLIEB voor de sport en outdoor branche, maar sinds 1 januari 2021 is het bedrijf ook importeur voor de fietsbranche.

Naast het aanbieden van de beste keuze aan unieke, waterdichte en zeer duurzame outdoor- en fietstassen die 100% in Duitsland zijn gemaakt, staat ORTLIEB bekend om haar snelle, gemakkelijke en op maat gemaakte service voor retailers. Deze waarden worden 100% gedeeld door TCK Sports Group en het bedrijf zal deze belofte daarom ook voor alle geautoriseerde fietsretailers in de Benelux blijven nakomen.

Het eveneens Duitse merk GONSO biedt voor elk segment een uitgebreide collectie fietskleding, met een perfecte pasvorm voor álle fietsers. Het merk heeft dan ook niet voor niks de slogan ‘GONSO.SITZT.PERFEKT’.

Het merk maakt vooral naam met het unieke SITIVO-concept. Bij dit concept zorgt één fietsbroek in drie varianten voor het allerbeste zitcomfort. De drie zemen zijn perfect afgestemd op de zitpositie en drukpunten en bieden alle fietsers optimale ondersteuning en een comfortabele pasvorm.

Het merk deuter, ook afkomstig uit Duitsland, staat al sinds 1898 voor kwalitatief hoogwaardige rugzakken voor onder andere wandelen, trekking en fietsen. Het merk heeft een uitgebreide collectie fietsrugzakken, van rugzakken voor mountainbikers - met of zonder rugprotector - tot minimalistische rugzakken voor wielrenners. Wat deze rugzakken gemeen hebben? De uitstekende kwaliteit, optimale ventilatie van de rug, innovatieve features én voldoende opbergruimte.

Naast bovengenoemde merken is TCK Sports Group tevens importeur van de merken Sidas (inlegzolen en voetverzorging), X-Socks (functionele sokken) en X-Bionic (functionele, technische sportkleding). Komende jaren zal het aanbod fietsmerken zelfs uitgebreid worden met enkele A-merken.

Ontmoet het salesteam persoonlijk op Vélovak

De sales medewerkers van TCK Sports Group hebben hart voor de merken waar ze mee werken en raken hier ook nooit over uitgepraat. Op de Vélovak, die plaatsvindt van 19 tot en met 21 september in Evenementenhal Gorinchem, kun je persoonlijk kennis komen maken met het sales team én de fietsmerken van TCK Sports Group. Je kunt het bedrijf vinden op stand D106.

Dit artikel is gesponsord door TCK Sports Group