Samenwerking 2moso en Dynamic Bike Care werpt vruchten af

Samenwerking 2moso en Dynamic Bike Care werpt vruchten af
Dynamic Bike Care is een Nederlandse producent van onderhoudsproducten voor de sportieve fiets.

Boutique distribiteur 2moso uit Maassluis heeft onlangs het onderhoudsmerk Dynamic toegevoegd aan haar portfolio. De verdeler van onder andere Wahoo, Aftershokz, 4iii en Speedplay is hiervoor gaan samenwerken met Dynamic Bike Care, een Nederlandse producent van hoogwaardige onderhoudsproducten voor de sportieve fiets.

Dynamic is bezig het dealernetwerk in de Benelux uit te breiden en door de samenwerking met 2moso kan het merk sneller groeien. Eigenaar René Knierim is dan ook tevreden over de toevoeging van het merk aan het inmiddels rijke sportportfolio van 2moso. Hij vertelt: “Bij de start van de samenwerking stond Dynamic op het punt om door te breken in de Benelux, maar het merk was al een gevestigde naam in Duitsland. Wij voegden met ons sales- en marketingteam de nodige slagkracht toe.”

Ook Dynamic Bike Care is zeer content over de samenwerking met 2moso. "Er is een goede match tussen onze visie en die van 2moso. Door deze samenwerking kan het team van Dynamic zich blijven concentreren op productontwikkeling, marketing en internationale groei. Voor ons is dit de best denkbare partner om de markt in de Benelux te betreden", aldus Rob Fleu, managing director van Dynamic Bike Care.

Onderhoudsproducten voor de fiets

Dynamic Bike Care ontwikkelt al meer dan 30 jaar onderhoudsproducten voor de sportieve fiets, zoals racefietsen, mountainbikes en sportieve e-bikes. Het bedrijf heeft een breed assortiment producten voor het schoonmaken, beschermen, smeren en assembleren van de fiets. Een aantal producten zijn verkrijgbaar in grootverpakking, specifiek bedoeld voor de werkplaats. Voorbeelden hiervan zijn de assemblagepasta’s en schoonmaakmiddelen voor de ketting en fiets.

Binnen de schoonmaakcategorie zijn met name ‘Dirt Destroy Foam Spray’ en de fietsreiniger ‘Bio Filth Fighter’ interessante producten om in de winkel aan te bieden. Beide producten zijn biologisch afbreekbaar en maken het schoonmaken van de fiets een stuk gemakkelijker. De foamspray is daarnaast ook te gebruiken zonder water, wat deze ook zeer geschikt maakt voor het reinigen van e-bikes.

Productontwikkeling met Team Jumbo-Visma

Dynamic is het enige Nederlandse bike care merk dat actief is in de UCI World Tour als official partner van Team Jumbo-Visma. In samenwerking met de renners en performance staff van het team heeft het bedrijf het innovatieve ‘Speed Potion Wax’ ontwikkeld. Dit is een smeermiddel op basis van wax die de efficiëntie van de aandrijflijn vergroot.

In de kop van het peloton waar de verschillen vrij klein zijn, kan het verschil gemaakt worden door het gebruik van de juiste kettingwax. De formule van ‘Speed Potion Wax’ is geoptimaliseerd voor gebruik door renners die bovengemiddelde wattages produceren. Het is daarmee een perfect smeermiddel voor de prestatiegerichte fietser.

In de kop van het peloton kan het verschil gemaakt worden door het gebruik van de juiste kettingwax.

Nieuwe producten

Dynamic lanceert regelmatig nieuwe producten. Naast de ‘Speed Potion Wax’ is het assortiment smeermiddelen recent uitgebreid met ‘SLICK Wax’. Deze kettingwax geeft een uitstekende smering die langdurig op de ketting blijft zitten.

De kettingwax is geschikt voor alle type sportieve fietsen, zoals racefietsen, gravelbikes en MTB. Ook tijdens de rest van het jaar zal het bedrijf nog een aantal nieuwe producten presenteren.

Dealer worden?

Het innovatieve en prestatiegerichte bedrijf is een goede toevoeging aan het sportieve portfolio van 2moso. Na de roadshow in mei zijn er vele dealers aangehaakt. Word ook dealer van Dynamic door contact op te nemen met sales@2moso.com

Dit artikel is gesponsord door 2moso.