Wie wint in België de Bike of the Year 2021 Award?

In België worden binnenkort de e-bike en speed pedelec van het jaar gekozen. De winnaars worden bekendgemaakt in een online award uitreiking op donderdag 1 april. Aan de verkiezing Bike of the Year 2021 doen 28 e-bikes en 10 speed pedelecs mee.
Delen:
De Kettler Quadriga CX10 werd in 2020 verkozen tot E-bike of the Year in België.

Dit is de zevende editie van deze verkiezing waarin de Belgische mobiliteitsorganisatie VAB op zoek gaat naar de e-bike en speed-pedelec van het jaar. Tijdens de wintermaanden zijn de 38 deelnemende fietsen uitgebreid getest door een professionele jury uit de wielerbranche. Zowel op technische aspecten als op de weg werden de e-bikes op alle mogelijke categorieën beoordeeld.


Bekijk de top 3 in de verkiezing van vorig jaar


Genomineerd voor de titel Belgische E-bike van het Jaar

Bij de e-bikes zijn modellen genomineerd van Batavus, Beaufort, BH Bikes, Bikkel, Cannondale, Flyer, Freebike, Giant, Haibike, Hercules, Husqvarna, Huyser, Kalkhoff, Kettler, Klever, KTM, Moustache, Qwic, R-Raymon, Sparta, Specialized, Stella, Superior, Thompson, Trek, Velo de Ville, Veloe en Yoors.

Genomineerd voor de titel Belgische Speed Pedelec van het Jaar

De volgende 10 merken dingen mee naar de titel Speed Pedelec of the Year: Ellio, Flyer, Fuell, Kettler, Klever, Koga, Qwic, Riese & Müller, Sparta en Stromer.

Informatie over genomineerden en uitreiking

De online uitreiking op donderdag 1 april a.s. is van 12.15 tot 13.00 uur. Meer info en inschrijven op het digitale awards event kan via de website van de verkiezing. Daar is ook te zien welke modellen per merk genomineerd zijn.