Accubrand bij thuisbezorgdienst leidt tot veel schade

In Den Haag heeft een pand van maaltijdenbezorgservice Thuisbezorgd zondagochtend grote schade opgelopen. De brandweer vermoedt dat een accubrand de veroorzaker van de schade is.
Delen:
Bij de brand bij Thuisbezorgd in Den Haag sloeg de brand van de ene accu over naar verschillende andere bezorgfietsen die in het pand stonden. (foto Sander Paardekooper)

Het AD en de regionale website Regio15 melden dat de brand vermoedelijk ontstond in de accu van één van de bezorgfietsen. Vanuit deze accu sloeg de brand over naar andere accu’s van fietsen. De vele elektrische fietsen in het pand werden door de brandweer uit voorzorg verwijderd. Woordvoerder Joris Wilton van Thuisbezorgd.nl stelt in het AD dat er behoorlijk wat rookontwikkeling was en dat het voor iedereen flink schrikken was. “Maar gelukkig is niemand gewond geraakt”, zegt hij.

Bovenwoningen ontruimd vanwege schadelijke gassen

De brandweer liet wel extra personeel en materieel komen omdat er boven de vestiging van Thuisbezorgd zes woningen waren. Deze moesten ontruimd worden. Nadat de brand was geblust, heeft de brandweer de bovengelegen woningen gecontroleerd op de aanwezigheid van schadelijke gassen. Na de controle konden de bewoners terugkeren naar hun woningen. De Thuisbezorgd-woordvoerder stelt dat de schade aan de fietsen meevalt.


Deze artikelen over accu’s vind je vast ook interessant: