Hartje vernieuwt collectie merk Contoura

Hartje vernieuwt collectie merk Contoura

In de fabriek van Hartje in het Duitse Hoya worden al vanaf 1999 fietsen van het merk Contoura op maat gemaakt. Voor dit jaar kreeg Contoura een upgrade met nieuwe (e-)trekking- en toerfietsen, nieuwe modelnamen, een vernieuwd logo en een opvallend design.

Hartje vernieuwt collectie merk Contoura

Volgens Hartje zijn de modellen van Contoura voor fietsers die van originaliteit houden en een fiets of e-bike willen die specifiek is afgestemd op hun behoeften en zo een gepersonaliseerde fiets bezitten die individueel voor hen is gemaakt.


Deze artikelen vind je vast ook interessant:


Nieuwe modelnamen

Door frequente vragen over framemateriaal en om een duidelijke differentiatie te bieden, worden de modellen nu als volgt gedifferentieerd:
• Al voor aluminium frames
• Fe voor stalen frames
• Li voor e-bikes

Veelzijdigheid in keuzes en handmade in Hoya

De modellen zijn er in maximaal drie verschillende frames te bestellen en in veel maten. Elk model kan op veel manieren kan worden aangepast: qua schakelsysteem, remmen, licht of banden. Met of zonder vering, spatborden of kettingbeschermer. Alle keuzes worden samen met de geselecteerde Contoura-winkelier besproken voordat de fiets in Hoya wordt gemaakt.

Het artikel loopt verder na het kader.

Uitgebreide keuze in e-bikes

Een belangrijk kenmerk van deze herlancering is de uitbreiding van het aantal e-bikes. De e-bikes van Contoura worden uitgerust met een Shimano Steps-aandrijfsysteem met een 504 Wh PowerPack-batterij, die vrijwel semi-geïntegreerd is in de onderbuis van de frames, afhankelijk van de geselecteerde set-up.
De nieuwe Contoura Li-6 is een voorbeeld van het nieuwe e-bike programma. Afgemonteerd met een krachtige Shimano Steps E7000-motor en Shimano 1 x 11 XT derailleur. Ook de elektronische Shimano XT Di2 is als optie beschikbaar.

Nieuwe stalen framemodellen

Bij Contoura is de laatste jaren veel vraag naar een stalen fiets. Vanaf 2021 worden vier nieuwe Fe-modellen aan het assortiment toegevoegd. Daarnaast biedt Contoura keuze in vier lichtgewicht toerfietsen, de Al modellen.