Bafang lanceert Dealer Direct Service

Bafang lanceert Dealer Direct Service

Voor fietsfabrikanten die gebruikmaken van haar complete, gesloten aandrijfset ontwikkelde Bafang een Dealer Direct Service-concept. Dit wordt vanaf februari stapsgewijs gelanceerd; eerst voor dealers van een aantal geselecteerde merken, daarna voor alle dealers.

Door corona en de grote vraag naar e-bikes zag Bafang als fabrikant van e-bike aandrijfsystemen de omzet snel groeien in 2020. Naast de aparte producten die aan merken worden aangeboden, maakte Bafang een enorme groei door in de vraag naar complete E-bike Drive Systemen, inclusief een Bafang-accu. Gevolg is dat het assortiment aan accu’s naast accu’s onder de drager werd uitgebreid met intube, geïntegreerde en semi-geïntegreerde systemen.


Nieuwe Bafang M200 speciaal voor goedkopere e-bikesDeze artikelen met Bafang in de hoofdrol vind je vast ook interessant:


Servicemodel geoptimaliseerd

Als gevolg van deze groei en de veranderingen in de huidige marktsituatie heeft Bafang haar servicemodel geanalyseerd en aanpassingen gedaan. Dit met als doel om de klant op een hoger niveau te kunnen ondersteunen. In dit kader is een Dealer Direct Service-afdeling opgezet met getrainde service-engineers, een Bafang Service Centrum, een online dealerportal en alle andere benodigdheden.

Het artikel gaat verder na de foto.

Bafang Dealer Direct Service

Service-afdeling met medewerkers uit de branche zelf

Het Bafang Serviceteam is in de afgelopen maanden uitgebreid met nieuwe medewerkers die rechtstreeks uit de branche komen, met technische en commerciële achtergronden. Ze begrijpen exact de verwachtingen van de consument, de dealer en het merk als het om service gaat.

Productkennis verkrijgen via dealerportal

In de online portaal vindt de dealer alle voor de aandrijfsystemen benodigde informatie op één plek. Eenvoudige en duidelijke details over het aanvragen en opvolgen van garanties, garantievoorwaarden en werkwijze zijn beschikbaar. Daarnaast zijn in de portal technische handleidingen, trainingsaankondigingen, e-learning video’s, informatie over producten, troubleshooting en natuurlijk de Bafang BESST Tool te raadplegen. Bafang is van plan om, wanneer de corona-restricties het toelaten, fysieke trainingen te geven vanuit het Bafang Service Center in Wijchen.

Lees meer over