2020 voor Ebike Das Original beste jaar ooit

Ebike Das Original kan met een verdrievoudiging van de omzet terugkijken op een goed 2020: “Vorig jaar gaat de boeken in als ons beste jaar ooit”, aldus Rob Laarman van Ebike-Factory B.V.
Delen:

Inmiddels heeft Ebike Das Original 176 dealers in de Benelux. Het merk kwam in 2018 op de markt. Rob Laarman vertelt: “De verdrievoudiging van de omzet in 2020 kwam zeker ook door een hoog resultaat in een landelijke test. Maar zeker ook door de inzet van onze dealers en hun geloof in ons merk. We merken steeds weer dat door als ‘dealer voor dealers’ te werken mooie vruchten afwerpt.”

Het artikel gaat verder na het kader.

Extra omzet zorgt voor groei van het team

Door de plus in de verkopen groeide het team. Laarman: “We werken inmiddels met vier accountmanagers en vier mensen op kantoor voor verkoopondersteuning, marketing en administratie.” Tijdens de coronacrisis huurde Ebike Factory extra kantoorruimte zodat iedereen een eigen werkplek op voldoende afstand had. “Bezoeken gingen alleen op afspraak en volgens de richtlijnen. Dat heeft allemaal goed uitgepakt, zonder besmettingen binnen ons team. Waar beurzen geannuleerd werden, konden onze dealershows in het najaar toch doorgaan, in extra grote ruimtes volgens de richtlijnen van het RIVM.”

80% groei in online bestellingen

Het merk had rond de lockdown het geluk dat net de dealerportal online was. Ronald Breeman hierover: “Dealers kunnen daarmee heel gemakkelijk online bestellen, zonder persoonlijk contact. Meer dan 80 procent van onze dealers doet dat inmiddels. Het voorkomt fouten en werkt voor alle betrokkenen erg prettig.”

Advies voor 2021: vroeger bestellen

Het merk kon volgens Laarman in 2020 ondanks de enorme vraag nog goed leveren: “En dat zal in 2021 naar verwachting ook het geval zijn. Wel moeten we bij toeleveranciers anderhalf jaar van tevoren bestellen om de fietsen op tijd geleverd te krijgen. Daarom gaan we werken met doorloopmodellen en is zelfs de collectie voor 2022 al besteld.”


Deze artikelen vind je wellicht ook interessant: