nieuws

Ebike Das Original levert 1.000e e-bike bij Tromm Amsterdam

Elektrische fietsen 928

Rob Laarman van het elektrische fietsenmerk Ebike Das Original heeft vorige week de 1.000e e-bike in Nederland afgeleverd bij Tromm Amsterdam. In 2016 ontdekte Rob Laarman het Duitse merk Ebike Das Original en vond in John Vermeulen, eigenaar van drie fietsenzaken, een goede partij om het merk samen op de Nederlandse markt te brengen.

Ebike Das Original levert 1.000e e-bike bij Tromm Amsterdam
Rob Laarman, rechts op de foto, overhandigt Tromm de 1.000e e-bike. Foto Ebike das Original

Rob Laarman: “Ik vond het belangrijk om Ebike Das Original ‘als dealer voor dealers’ te gaan vertegenwoordigen, als vakgenoten onder elkaar. We zijn in 2018 gestart en kregen ook hier direct een aantal mooie reviews van de pers. Dat gaf ons een vliegende start. We wisten dat we iets moois in handen hadden maar dat het zo snel zou gaan, heeft ook ons verrast. Met nu al 70 dealers en 1000 verkochte E-bikes in negen maanden.”

Herkenbare vormgeving en fijne rijeigenschappen

Inmiddels heeft Ebike Das Original acht verschillende modellijnen in het assortiment, variërend van populaire Nederlands getinte comfort e-bikes tot e-MTB’s. De aandrijving is voor alle modellen van Bosch. Volgens Laarman hebben alle fietsen een herkenbare vormgeving en opvallend fijne rijeigenschappen. Laarman: “Dat laatste komt steevast terug uit alle reviews en is te verklaren doordat elke Ebike Das Original echt als e-bike is ontwikkeld en dat er uitsluitend premium onderdelen van bewezen merken zijn gemonteerd.”

30 jaar framegarantie op Ebike Das Original

Ebike Das Original hanteert 30 jaar framegarantie en 4 jaar garantie op de accu. Rob Laarman: “Dat geeft zowel de verkopende dealer als de koper extra zekerheid. Het frame is extreem sterk en stijf en zorgt voor het betrouwbare rijgedrag. Over accu’s is er best veel onzekerheid bij consumenten en die nemen we zo weg. We weten dat de motoren en accu’s van Bosch doen wat je ervan verwacht, ook op langere termijn.”

Op naar de volgende mijlpaal

Laarman heeft nog volop ambities voor de toekomst: “We willen snel naar 100 Ebike Das Original dealers en de groei in verkopen volgt dan vanzelf. Op weg naar een volgende mijlpaal!”

Duits merk

Ebike Das Original kwam in 2014 op de markt. Twee succesvolle Duitse ondernemers met ervaring in de exclusieve fiets- en autobranche, zagen ruimte voor een in Duitsland geproduceerd premium e-bike merk met een herkenbaar design en een betaalbare prijsstelling. Nog in hetzelfde jaar wonnen zij een award voor ‘Beste nieuwe merk’ en kwamen de eerste e-bikes al zeer goed uit verschillende testen.

Nu ook in Nederland

De 1.000e Ebike Das Original werd onlangs door Rob Laarman afgeleverd bij Tromm Amsterdam. De heer Tromm: “Erg leuk om het duizendste model te ontvangen. Ik las een jaar geleden een Duitse test en wist dat je goed moest zijn om daar gunstig uit te komen. Toen ben ik de e-bikes van Ebike Das Original gaan bekijken. Ze voelen echt Duits, ze zien er goed uit en de techniek is prima. Sterk punt is het rijgedrag op deze e-bikes, ze sturen goed en het voelt heel degelijk en betrouwbaar aan.”

Lees ook

 

 

 

Reageer op dit artikel