De e-bike: welke accessoires zijn het populairst?

De e-bike: welke accessoires zijn het populairst?

Nog even en in elke schuur of garage staat wel een e-bike. En bij een e-bike worden veel accessoires verkocht. Welke accessoires zijn het meest populair? Op nummer 1 natuurlijk een goede pomp, want bandenspanning bepaalt direct de actieradius en veiligheid. Wat nog meer?

Vloerpomp

KS AIRKOMPRESSOR 12.0

Een e-bike kan niet zonder een gedegen vloerpomp. Want een bar te weinig in de band betekent 15 km minder actieradius. Bovendien maken e-bikes meer snelheid en zorgt een band op de juiste druk voor een veilige wegligging. Let er bij een vloerpomp op dat deze veel volume per slag heeft om de band snel op spanning te zetten.

Ook een grote drukmeter is prettig, zodat je goed ziet hoeveel druk er in de band zit. Met een Multi Valve kop weet je zeker dat deze op elk ventiel past.

Een laatste tip: check of er ook reserveonderdelen leverbaar zijn voor de pomp. Maar al te vaak worden er daardoor noodgedwongen pompen weggegooid! (Advies 29,99 euro)

Voetpomp

Een recent verschenen alternatief voor de vloerpomp is de voetpomp. Onlangs verscheen de AIRSTEP DIGI, een opnieuw uitgevonden voetpomp met digitale drukweergave.

Ideaal voor mensen met wat minder spierkracht, zoals ouderen. Ontlast rug en armen. De AIRSTEP past ingeklapt in de fietstas dus is ook onderweg een goede luchtoplossing. Dat bespaart dan weer een minipomp. (Advies 79,99 euro)

Minipomp

AIRFLEX EXPLORER BLACK

Wie onderweg een minipomp bij zich wil hebben, kiest voor maximaal volume en comfortabel pompen, liefst met een slangaansluiting. Want er gaat veel lucht in een e-bike band!

Onlangs verscheen de AIRFLEX EXPLORER, die gemakkelijk tot 5 bar pompt, en geschikt is voor zowel een AV als SV ventiel. (Advies 29,99 euro)

Smartphonehouders

COMPIT smartphonehouder Fietsen met je mobieltje in de hand is gevaarlijk en levert snel een boete op. Daarom zit de smartphone tegenwoordig op het stuur. Er zijn veel soorten houders op de markt. Let erop dat de phone makkelijk te plaatsen is, er solide opzit en een goede hoekinstelling heeft voor de afleesbaarheid.

De COMPIT-houder gaat nog een stap vérder, met als optie een geïntegreerde powerbank die draadloos laadt en zelfs een speciale versie heeft voor e-bikes: COMPIT /E+. Die haalt dan de voeding uit de accu van de e-bike. Ook de politie koos recent voor COMPIT. (Advies vanaf 29,99 euro excl. cover)

SMARTBOY smartphonehouder Houder zonder gereedschap

Er zijn ook smartphonehouders die je zonder gereedschap in een paar seconden op het stuur zet. En er weer af. Bij de SMARTBOY span je de houder met een rubber band om het stuur.

De losse hoes zit met een solide klittenbandbevestiging op de houder. Je kunt door de transparante folie het scherm gewoon bedienen. De grotere SMARTPHONJE PLUS heeft zelfs vingerdrukherkenning. Plus ruimte voor een platte powerbank. (Advies 24,99 en 29,99 euro (PLUS)).

Fietstassen

EXPLORER SMART E-bikes hebben vaak grote fietstassen aan de bagagedrager. Maar op de sportievere versies zien we vaker compactere modellen.

Zoals de TRAVELLER SMART en EXPLORER SMART, met aan de bovenzijde een (bedienbaar) vak voor de smartphone. EXPLORER SMART (Advies 29,99 euro)

Bidons

ANYWHERE Bidonhouder Veel e-bikes worden gebruikt voor woonwerk-verkeer. Dan is een drankje onderweg prettig. Maar e-bikes hebben vaak geen voorzieningen voor een bidonhouder.

Er is een bidonhouder die veel op e-bikes wordt gezet. Deze ANYWHERE houder heeft geen bevestigingsnokken nodig. Werkt met bandjes op framebuizen tot 80 dikte. (Advies 14,99 euro)

Com Cage Velo bidonhouderAan het stuur monteren

Er zijn ook bidons die je aan het stuur kunt monteren en extra veilig bereikbaar zijn. COM/CAGE VELO is een goed voorbeeld, in combinatie met de smartphonehouder van COMPIT. (Advies 14,99 euro)

Kettingolie

kettingolieDe krachten die op de ketting van een e-bike komen zijn fors. Ook al omdat mensen vaak te weinig terugschakelen. Onderhoud van de ketting, zeker bij de derailleurmodellen, is belangrijk. Kies voor een hoogwaardige en oplossingsvrije olie met een hoge corrosiebescherming.

LUBE YOUR CHAIN is zo’n olie en heeft een gepatenteerde kop, die je op de ketting houdt en automatisch doseert als je de trapper draait. Zonder verspilling. (Advies 12,99 euro)

Dit artikel is gesponsord door SKS Germany.