ANWB: ‘Onderhoud het dak nu het nog droog is’

De tweewielerbranche draait op volle toeren. Nog nooit zijn er zoveel e-bikes verkocht als dit jaar. De vraag is nu: trekken we die lijn volgend jaar door? Ik heb geen glazen bol, maar je hoeft geen helderziende te zijn om in te zien dat we een uitdagende tijd tegemoet gaan. Een tweede coronagolf is gaande en er worden diverse ingrijpende maatregelen genomen. De economie staat onder druk. Een blog van Joris Smink.
Delen:
Joris Smink: 'Denk na over nieuwe initiatieven en omarm nieuwe kansen.'

De fietswereld vangt nu nog geen of minder harde klappen op, omdat in coronatijd juist meer mensen de voorkeur geven aan de fiets. Maar ik geef toch graag het advies mee om niet achterover te leunen, hoe goed het nu ook gaat. Zorg dat je voorsorteert op uitdagingen die hoogstwaarschijnlijk op ons pad gaan komen.

Zorg dat je voorsorteert op uitdagingen

Als ANWB proberen we ons dealernetwerk waar mogelijk te helpen. Bijvoorbeeld met de ontsluiting van de actuele e-bikevoorraad van dealers via onze e-bikevergelijker op ANWB.nl. Jaarlijks wordt onze vergelijker door één miljoen bezoekers geraadpleegd, dus daar komen ongetwijfeld mooie kansen uit voort.

Nog zo’n nieuw initiatief is het beschikbaar maken van ANWB Fietslease in de winkel. Fietslease is nu al via ANWB.nl af te sluiten en volgend jaar ook bij de dealers die met ANWB samenwerken. We faciliteren de perfecte verwerking en zorgen tevens voor het POS-materiaal in de winkel. Hiermee kunnen we met z’n allen de leasetrend verder doorzetten, en er gezamenlijk van profiteren.

Nieuwe initiatieven

Joris Smink, Salesmanager Tweewielers bij de ANWB.

Wellicht heb je zelf ook nieuwe initiatieven klaarstaan om komende tijd uit te rollen en hopelijk bieden de komende maanden ruimte om hier mee aan de slag te gaan. Succes hiermee!

Ik wil de feestvreugde na dit succesjaar zeker niet bederven, integendeel. Ik wil er juist voor zorgen dat alle tweewielerzaken positief gestemd blijven. Denk na over nieuwe initiatieven en omarm nieuwe kansen. Het gezegde luidt: het is beter het dak te onderhouden als het droog is. Mocht het dan straks wat gaan regenen, dan ben je in ieder geval perfect voorbereid!

Dit artikel is gesponsord door de ANWB.