Dekkers in Wanssum Tweewielerwinkel van het Jaar 2020

Dekkers in Wanssum Tweewielerwinkel van het Jaar 2020
Het team van Dekkers Tweewielers in Wanssum mag zich een jaar lang Tweewielerwinkel van het Jaar noemen.

De verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 is gewonnen door Bike Totaal Dekkers Tweewielers uit Wanssum. In een ontzettend spannende finale drukten de Limburgers net iets eerder hun wiel over de finishlijn dan De Mooij Fietsen en Bike Totaal Wolters. Bij de winnende winkel ging na de bekendmaking het dak eraf!

De verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar is dit jaar al voor de 23e keer gehouden. De bekendmaking van de winnaar van de prestigieuze titel zou plaatsvinden op Vélovak, maar met het afgelasten van deze beurs koos organisator Tweewieler voor een online bekendmaking middels een live-uitzending. In de studio zaten maandagavond 28 september naast presentatrice Sandy Nijhuis ook juryvoorzitter Ferry Smith en Tweewieler-hoofdredacteur Harrie Hoitink. Ook waren Joris Smink van hoofdpartner ANWB en Anton Nijhuis van partner Juncker Bike Parts present. Nadat de zes finalisten middels videofilmpjes waren gepresenteerd en live in de uitzending kwamen, was het de beurt aan het team van Tweewieler om de winnende winkel binnen te stormen. Kijkers zagen en hoorden dat bij Dekkers Tweewielers in Wanssum het dak eraf ging.

Close finish met De Mooij en Wolters

De jury had dit jaar een enorme kluif aan de verkiezing. Door het hoge niveau van de deelnemende bedrijven was het een hele toer om tot 20 genomineerden en vervolgens 6 finalisten te komen. “Normaliter selecteren we 4 bedrijven voor de finale, maar het niveau was dit jaar ongekend hoog, waardoor we op 6 finalisten uitkwamen: FietsXXL in Ter Apel, Bike Totaal Wolters in Klarenbeek, Maxstein in Ede, Bike Totaal Dekkers Tweewielers in Wanssum, De Mooij Fietsen in Bergen op Zoom en Consentec in het Vlaamse Pelt”, vertelt Tweewieler-hoofdredacteur Harrie Hoitink.
“En dan hebben we in de finale ook nog eens drie bedrijven – De Mooij, Dekkers en Wolters – die bij de uiteindelijke beoordeling ontzettend aan elkaar gewaagd blijken te zijn. Drie bedrijven met een nieuwe winkel, die precies weten waar hun stip aan de horizon ligt en die het bedrijfseconomisch gezien ook nog eens top doen. Nadat we alle plussen en minnen op een rij hebben gezet – ook voor wat betreft de bezoeken van de mystery shoppers en de analyse van de jaarcijfers – kwamen we als vakjury na lang discussiëren tot Dekkers Tweewielers als winnaar.”

Het artikel gaat verder na de foto.

Middenin de samenleving

De jury roemt de manier waarop Rob Dekkers zijn bedrijf heeft vormgegeven en aanstuurt. Vakjuryvoorzitter Ferry Smith vertelt: “Als je het plaatsje Wanssum komt binnenrijden, word je op de rotonde al geattendeerd op de aanwezigheid van Bike Totaal Dekkers Tweewielers. Sculpturen van fietsers brengen je al helemaal in de stemming en dezelfde soort sculpturen kom je tegen als je bij Dekkers arriveert.”
Dekkers heeft volgens de jury op een prachtige manier verbindingen gelegd met de omgeving en zijn klanten. Zo is op eigen terrein een testparkoers aangelegd en een grote tuin waar klanten en buurtgenoten gebruik van kunnen maken. Ferry Smith: “Ook is er een wasplaats waar je met milieuvriendelijke reinigingsmiddelen 24/7 je fiets kunt schoonmaken. Daarvan wordt gretig gebruik gemaakt door de vele MTB-ers die rijden op het MTB-parkoers dat Dekkers in goed overleg met de gemeente aanlegde.”

Het artikel gaat verder na de foto.

Vooruitstrevende ondernemer

De kwalificatie ‘ondernemer’ past Rob Dekkers als een comfortabele jas. “Vol energie geeft hij richting aan de onderneming die veel verschillende activiteiten kent. Er is een goede samenwerking met (recreatie)ondernemers uit de buurt en de succesvolle benadering van de zakelijke markt leidde tot een eigen deelonderneming.”
Door goede en capabele mensen aan te trekken, kan Rob Dekkers taken met een gerust hart delegeren en zich zo concentreren op zijn belangrijkste taak; het leiden van de onderneming en het uitzetten van een gedegen toekomstvisie. Juryvoorzitter Smith: “Hij heeft een aantal jonge mensen om zich heen die betrokken worden bij de bedrijfsvoering waardoor delegeren van taken een logische stap is. Daarbij is er veel aandacht voor het welzijn van het personeel en er is sprake van een grote maatschappelijke betrokkenheid met oog voor duurzaamheid.”


Deze artikelen over de verkiezing moet je ook even lezen:


Hoofdpartner

Partner