Designer John Ligtenberg nieuw binnen vakjury winkelverkiezing

Vanavond – maandag 28 september – wordt in een live-uitzending (aanvang 18.30 uur) de Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 bekendgemaakt. De winnaar is gekozen door een deskundige en onafhankelijke vakjury, met als nieuw gezicht designer John Ligtenberg.
Delen:
Designer John Ligtenberg versterkte dit jaar de vakjury die tekent voor de beoordeling van de deelnemende bedrijven aan de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2020.

John Ligtenberg is binnen de jury de opvolger van ontwerper Costja Gontscharoff.
De andere leden van de vakjury zijn voorzitter Ferry Smith (director public affairs bij de ANWB), Sacha Boedijn (secretaris Fietsen RAI Vereniging), Guy Crab (algemeen secretaris TRAXIO Tweewielerbedrijven), Hedwig Berendsen (redacteur Tweewieler) en Harrie Hoitink (hoofdredacteur Tweewieler).
De jury wordt ondersteund door social mediaspecialist Paul de Vries en H&L Accountants en Belastingadviseurs.

Bijdrage leveren aan de toekomst van de fietsenwinkel

John Ligtenberg was bijzonder vereerd toen hij afgelopen voorjaar werd gevraagd om als designer zitting te nemen in de onafhankelijke vakjury. “De tweewielerbranche zit in een ontzettend positieve flow. De fiets heeft de toekomst, de winkel moet zich mee-ontwikkelen. Voor mij als designer is het natuurlijk geweldig om daar via deze verkiezing een bijdrage aan te mogen leveren.”
Zelfstandig designer Ligtenberg weet als geen ander dat een mooie winkel inrichten niet het moeilijkste is. “De kunst is om beleving-op-maat te creëren. Als winkel moet je de klant pakken en prikkelen tot de aankoop. Naast zaken als het assortiment, het verkoop- en serviceteam en ligging van de winkel spelen daarin ook de inrichting van winkel en werkplaats een belangrijke rol. In mijn jurering heb ik behalve voor de inrichting en aankleding, vooral ook oog voor de manier waarop je als klant wordt verleid tot een aankoop.”

Het artikel gaat verder na het kader.

Volg de finale vanavond live!

Het resultaat van de zoektocht van de vakjury met nieuwkomer John Ligtenberg naar de beste Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 is vanavond – maandag 28 september – vanaf 18.30 uur te volgen op tweewieler.nl/verkiezing. Log in en zorg dat je erbij bent!

Designer met veel kennis en kunde

De 55-jarige designer heeft een flinke staat van dienst als het gaat om het inrichten en aankleden van winkels, horecagelegenheden, kantoren en woningen. Zo is John Ligtenberg vaste designer voor de kapsalons van AMI en richtte hij ook diverse Sport2000-winkels in. “In die branches is beleving ook essentieel. Als klant moet je je thuis voelen in het interieur en de bevestiging krijgen dat je bij de juiste zaak je dienst afneemt of je product koopt.”
Klanten in de tweewielerbranche heeft Ligtenberg niet, maar de fiets is hem allesbehalve vreemd. “Ik ben een fervent wielrenner. Zo fietste ik vijf jaar geleden in 36 uur tijd van mijn woonplaats naar Parijs en terug en wil ik komende zomer een trip maken naar de Noordkaap. Dan leer je het product fiets, maar zeker ook tweewielerzaken heel goed kennen.”


Deze artikelen over de verkiezing moet je ook even lezen:


Hoofdpartner

Partner