De digitale voetpomp: het nieuwe pompen?

Ontwikkel een fietspomp die onderweg meekan, heel comfortabel pompt, snel druk opbouwt tot 7 bar en het lichaam daarbij zo min mogelijk belast. Dat was de opdracht die pompspecialist SKS Germany zichzelf oplegde.
Delen:

Die opdracht kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Fietsen en e-biken maken een enorme ontwikkeling door. En omdat iedereen fietst, van jong tot oud, vraagt dat om nieuwe fietspompoplossingen waarmee iedereen uit de voeten kan. Ook als je lichamelijk wat minder sterk bent.

Gemak dient de fietser en e-biker

Ergonomie, compacte maat, zonder veel inspanning pompen, licht van gewicht en praktisch in gebruik; dat stond bij de ontwikkeling van de AIRSTEP voorop. Al snel kwam men op het idee van een compacte voetpomp. Juist het pompen met de voet, belast het lichaam (armen en rug) veel minder. Hoe kunnen we de voetpomp nieuw leven inblazen, met de kennis van nu? De technische specialisten van SKS gingen ermee aan de slag, samen met de ergonomie-experts van SQlab. Het resultaat is de AIRSTEP, die er nu ook als DIGI is.

Het nieuwe pompen

Een aantal zaken valt op aan de AIRSTEP. Allereerst: hij is inderdaad licht en compact. Bij e-bikers kan hij zo in de fietstas, om onderweg zijn luchtservice te verlenen. Voor het gebruik ontgrendel je het aluminium pomppedaal, haalt de slang uit de pomp, sluit de Multi Valve kop (geschikt voor alle ventielsoorten) aan en pompt met weinig inspanning tot 7 bar.

Opvallend is dat de laatste pompslagen natuurlijk iets zwaarder gaan dan de eerste, maar dat dat weinig verschilt. Dat is toe te rekenen aan de pomptechnici van SKS, die het gekscherend ‘airgonomie’ noemen.

Wetenschappelijk onderzoek van SQlab toont aan dat de AIRSTEP DIGI met minder inspanning druk opbouwt.

Solide en goed afleesbaar

Natuurlijk moet de druk van een voetpomp goed afleesbaar zijn, ook voor mensen met wat minder goede ogen. De extra grote manometer met feloranje cijfers op het zwarte LED-display zorgt daarvoor, met een maximale afwijking van 1,5%. Kan een zo lichte pomp wel degelijk zijn? Die indruk geeft de AIRSTEP zeker. Het materiaal voelt solide aan en het zwarte aluminium pedaal is krasbestendig.

Trouwens, er rust 5 jaar fabrieksgarantie op dus dat is een prettige extra zekerheid. Na het fietsen is de AIRSTEP geen sta-in-de-weg in de schuur, want je kunt de pomp na gebruik inklappen, de slang in de pomp rollen en met de meegeleverde beugel aan de muur hangen.

De AIRSTEP DIGI weegt 1400 gr en heeft een verkoopadviesprijs van 79,99 euro. Er is ook een AIRSTEP met analoge drukweergave voor 59,99 euro.

Dit artikel is gesponsord door SKS Germany.

Dit vind je misschien ook interessant