Een tweewielerzaak runnen lastig? Coaching kan helpen

Als leidinggevende ben je vaak degene die antwoorden moet hebben voor anderen. Maar zelf loop je ook wel eens ergens tegenaan. Bijvoorbeeld over het werven en behouden van technisch talent, hoe je mensen meekrijgt als je een nieuwe koers gaat varen met je tweewielerzaak of wat je moet doen als je een zieke medewerker hebt. Je kunt hierbij kosteloos een OOMT-coach inschakelen voor extra adviezen.
Delen:

De coaches van OOMT kunnen helpen bij zaken als ‘Ik zou graag wat ondersteuning krijgen bij mijn rol als leidinggevende’, ‘Ik vind het lastig om met mijn medewerkers in gesprek te gaan over hun functioneren’,  ‘Ik heb een zieke medewerker, wat moet ik doen?’ of ‘Als leidinggevende doe ik eigenlijk teveel zelf, hoe leer ik delegeren?’.

Deze coaches zijn gespecialiseerd in de mobiliteitsbranche. Het zijn praktijkgerichte, ervaren vakmensen die concrete adviezen geven. Zij gaan met jou of je team in gesprek over specifieke uitdagingen, geven inzicht in het talent van je medewerkers, geven een workshop, of brengen de ontwikkelmogelijkheden in kaart. Geen hoogdravende theorieën, maar vooral praktische adviezen waarmee je snel resultaat boekt. Iedereen die werkt bij een bedrijf in de mobiliteitsbranche dat afdraagt aan OOMT, kan kosteloos gebruik maken van een OOMT-coach.

Drie vormen van coaching

OOMT biedt coaching in drie vormen aan:

 1. Coaching face-to-face
  Een coach komt bij jou in je bedrijf of op een andere afgesproken plek langs om je te ondersteunen bij vraagstukken waar jij op dit moment mee zit. Samen met de coach bepaal je jouw doel en welke stappen je gaat zetten. Afhankelijk van jouw vraag werk.
 2. Coaching online
  OOMT biedt de mogelijkheid om via de computer, telefonisch of een combinatie daarvan één-op-één te worden ondersteund bij vraagstukken waar jij op dit moment mee zit. Deze vorm van coaching heeft een aantal voordelen ten opzichte van face-to-face coaching. Zo is coaching online efficiënter, wat betekent dat je minder tijd kwijt bent aan het coachingtraject. Daarnaast heb je frequenter contact met de coach, waardoor je met grote regelmaat kleine stappen zet. Ook kom je met online coaching sneller tot de kern.
 3. Samen met anderen aan de slag
  OOMT biedt ook coachingtrajecten aan, waarbij je samen met andere collega’s uit de branche aan de slag gaat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kracht van de groep: van elkaar leren, waar mogelijk elkaar helpen en met elkaar oefenen. Met een gezamenlijk doel voor ogen gaat de coach met jullie in gesprek over verschillende thema’s. De coach bewaart de balans tussen wat je gezamenlijk doet en wat jij individueel specifiek nodig hebt.

Zo werkt OOMT-coaching

 1. Meld je aan. Mail naar coaches@OOMT.nl of bel 0800 – 0155.
 2. Een coach neemt contact met je op om een afspraak met je te maken.
 3. Samen met je coach bepaal je wat jouw doel is, welke stappen je gaat zetten en welke vorm van coaching daar het beste bij past.
 4. Samen maak je een ontwikkelingsplan.
 5. Je gaat met het plan aan de slag. De coach neemt later contact op om te kijken of er nog vragen zijn. Indien je medewerkers betrokken zijn bij het actieplan, dan kan de coach langer betrokken blijven. Totdat het doel is bereikt.

Dit artikel is gesponsord door OOMT / zie partnerdossier.