Tweewielerwinkelverkiezing: dit zijn de finalisten

Tweewielerwinkelverkiezing: dit zijn de finalisten

De verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 gaat de finaleronde in. Uit de 20 genomineerden zijn door de vakjury niet 4, zoals in voorgaande jaren, maar 6 ondernemers gekozen die meedingen naar de titel. Dit omdat het niveau van de genomineerde bedrijven ontzettend hoog was.

De afgelopen weken zijn de 20 genomineerde bedrijven uitgebreid beoordeeld. Allereerst kregen ze bezoek van een mystery shopper. Deze beoordeelde de ontvangst in de winkel, het verloop van het verkoopgesprek, de uitstraling van de winkel, de naleving van de coronaregels en tal van andere facetten die klanten belangrijk vinden en waar ze hun koopbeslissing op baseren. Opvallend was dat het niveau dat de mystery shoppers optekenden ontzettend hoog was. Tweewielerdetaillisten hebben hier volgens juryvoorzitter Ferry Smith grote stappen gezet vergeleken met enkele jaren geleden. Onderdeel van de beoordeling in de tweede ronde was ook een uitgebreidere financiële check en een online check door een online-specialist.

20 genomineerden: erg hoog niveau

Doel van de verkiezing is de tweewielerbranche naar een structureel hoger niveau brengen en bedrijven te selecteren die het voortouw nemen in de branche. Bedrijven die het overall goed doen, maar ook onderscheiden in bijvoorbeeld rendement of met een businessmodel die de branche nieuw elan geven. Ferry Smith: “Wat ons als vakjury opviel en wat de jurering ook ontzettend moeilijk maakte, was het hoge niveau van de 20 genomineerde bedrijven; op bedrijfseconomisch terrein, qua klantbenadering en winkelbeleving, maar zeker ook als gaat om innovatief ondernemen en de manier waarop de klant centraal wordt gesteld. We hebben binnen de jury flinke discussies gevoerd voordat we tot de selectie van de finalisten kwamen.”

Het artikel gaat verder na de foto.

Jansen 2wielers veroverde in 2019 de titel Tweewielerwinkel van het Jaar. Wie gaat er in 2020 met de winst vandoor? Tijdens de finale op Vélovak op maandag 28 september volgt de grote ontknoping.

Van 4 naar 6 finalisten

Bij de verkiezing worden ieder jaar uit de genomineerde bedrijven 4 regiowinnaars aangewezen: Noord, Midden, Zuid en België. “Het hoge niveau van de bedrijven maakte dat we hier voor het eerst van zijn afgeweken”, vertelt voorzitter Ferry Smith. “In de regio Midden en Zuid sprongen enkele bedrijven er zo bovenuit, dat hier een keuze uit maken geen recht zou doen aan de prestatie die deze bedrijven leveren. Daarom hebben we voor zowel de regio Midden als Zuid twee regiowinnaars aangewezen. Daarmee komt het aantal finalisten op 6 uit, 6 bedrijven die elk met hun eigen kwaliteiten garant staan voor een ontzettend spannende eindstrijd.”

En dit zijn de zes finalisten

Dit zijn de 6 finalisten die doorgaan naar de finale op maandag 28 september aanstaande tijdens Vélovak:

Regio Noord

  • FietsXXL/Theo Brüning Fietsen in Ter Apel

Regio Midden

  • Bike Totaal Wolters in Klarenbeek
  • Maxstein Tweewielers in Ede

Regio Zuid

  • Dekkers Tweewielers in Wanssum
  • De Mooij Fietsen in Bergen op Zoom

Regio België

  • Consentec in Pelt

De weg naar de finale

De 6 finalisten krijgen de komende weken bezoek van de vakjury. Daarnaast wordt hun jaarrekening door een onafhankelijke accountant uitgebreid beoordeeld. De winkel die op maandag 28 september tijdens Vélovak als winnaar uit de bus rolt, neemt het stokje over van Jansen 2Wielers uit Barneveld en mag zich een jaar lang Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 noemen. De titel levert gegarandeerd de nodige publiciteit op en resulteerde bij de winnaars van afgelopen jaren ook in een meer dan interessante verhoging van de omzet.


Hoofdpartner

Partner