Joris Smink: 'Een tandje erbij'

Joris Smink: 'Een tandje erbij'

Het coronavirus mag dan nog niet verslagen zijn, iedereen in de tweewielerbranche kijkt met een frisse blik vooruit. En treedt vol vertrouwen de toekomst tegemoet. Bij ons is het iet anders. Een blog van Joris Smink, salesmanager Tweewiel ANWB.

Joris Smink: 'Een tandje erbij'
Joris Smink - ANWB gelooft in de kracht en de kennis van de tweewielvakhandel.

Afgelopen maand voegden we Urban Arrow toe aan onze ANWB Fiets Leasepropositie. Waar we voorheen alleen de merken Gazelle en Union als keuze boden, hebben consumenten nu dus ook de mogelijkheid om een elektrische bakfiets te leasen. De populaire e-bakfietsen zijn voor veel mensen financieel niet haalbaar, maar door ze te leasen ineens wel.

Als dealer ontvang je een vergoeding voor het rijklaar maken en uitleveren, terwijl verkoopinspanningen niet nodig zijn. Daarbij kun je accessoires verkopen, want het enige wat we ‘meeleasen’ is de regenkap. Tijdens de driejarige leaseovereenkomst is de vakhandel de plek voor onderhoud, uiteraard tegen een mooie vergoeding.

E-bikevergelijker

Een ander mooi initiatief is de uitbreiding van ANWB E-bikevergelijker: vanaf nu zijn de voorraden van onze dealers (die met Cyclesoftware werken) gekoppeld aan deze online vergelijker. Consumenten die een e-bike willen testen of kopen, kunnen in één oogopslag zien bij welke dealers in de buurt deze staat. Op deze manier zorgen we voor complete service en klantvriendelijkheid én krijgen onze dealers een extra etalage op de website die jaarlijks een miljoen (!) bezoekers trekt.

Als de pilot met Cyclesoftware een succes is, schalen we op naar alle kassasystemen en eigen voorraadsystemen van grote retailers.

Tweewielerwinkel van het Jaar-verkiezing

Je ziet het, we schakelen een tandje bij nu we de coronateugels iets mogen laten vieren. De versoepeling brengt ons ook in de gelegenheid om elkaar weer face-to-face te zien, bijvoorbeeld op Vélovak, volgende maand in Gorinchem. Daar zijn we uiteraard van de partij, onder andere als hoofdsponsor van de Tweewielerwinkel van het Jaar-verkiezing. Wie wordt de opvolger van Jansen2wielers in Barneveld?

Dit artikel is gesponsord door ANWB.