Liemers Fietsen tot in de puntjes voorbereid op nieuwe seizoen

Liemers Fietsen tot in de puntjes voorbereid op nieuwe seizoen

Aanhoudend mooi weer zorgt voor topdrukte bij tweewielerbedrijven. Het team van Liemers Fietsen begon goed voorbereid aan het nieuwe seizoen met een workshop van OOMT.

Hoe gaan jullie om met piekdrukte?

Ilse: “We kijken zo ver mogelijk vooruit. Op feestdagen, vrije dagen en in de vakantie pakken mensen vaker de fiets. Dan neemt de drukte toe."

Ilse de Warle

leeftijd: 50 jaar
opleiding: laborante, aanvullende retail- en fietstrainingen

"Groot onderhoud proberen we zoveel mogelijk te spreiden over de herfst en de winter. Zo houden we in het voorjaar en de zomer meer tijd over voor klein onderhoud en voor het rijklaar maken van verkochte fietsen."

"Daarnaast trainen we regelmatig onszelf en ons personeel. Als je je vakkennis goed bijhoudt, kun je efficiënter werken.”

Welke trainingen hebben jullie gedaan?

Michiel: “We zijn gespecialiseerd in e-bikes, dus daar volgen we alle trainingen voor. Ook andere fietstechniek houden we goed bij, want fietstechniek verandert snel. Maar prettig samenwerken draait om meer dan alleen vakkennis.”

Michiel de Warle

leeftijd: 30 jaar
opleiding: vakopleiding detailhandel, diverse fiets-technische trainingen

"We hebben samen de OOMT-workshop Escape Room gedaan. Tijdens de workshop hebben we veel over elkaar geleerd. Bijvoorbeeld dat wij onze verwachtingen duidelijker moeten uitspreken naar het team. En dat het team eerder aan de bel moet trekken als de werkdruk teveel oploopt.”

Wat is het belangrijkste resultaat van de workshop?

Ilse: “De interne communicatie is enorm verbeterd. Sinds de workshop praten we veel vaker met elkaar. Michiel en ik weten nu dat dingen die wij vanzelfsprekend vinden helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Er is over en weer meer begrip. We zijn trots op onze vakmensen en we willen laten zien dat we hen waarderen. Zodra het weer kan, melden we ons aan voor een nieuwe training of workshop.”

OOMT/adviseurs werkgeverschap

Beter omgaan met werkdruk? Duidelijker communiceren en nieuwe talenten ontdekken? De OOMT-adviseurs werkgeverschap helpen je hier graag bij. Meer weten? Neem contact op met de OOMT Servicedesk via 0800-0155 of mail naar servicedesk@oomt.nl

Dit artikel is gesponsord door OOMT / zie partnerdossier.

OOMT

OOMT daagt vakmensen in de mobiliteitsbranche uit om hun talenten te ontdekken en actief in te zetten. Hierdoor werk je met plezier en zie je kansen in verandering. OOMT is er voor iedereen: voor medewerkers, leidinggevenden en werkgevers.