Meedoen met de verkiezing zet jou en je team op scherp

De inschrijving voor de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 sluit op 3 juli aanstaande. Meedoen aan de verkiezing biedt meerdere voordelen. Fred Dibbets was in 2015 met zijn winkel Sanders Tweewielers een van de drie finalisten. “Als je meedoet met de verkiezing loop je met andere ogen door de winkel. Het zet jezelf en je personeel op scherp. Het heeft ons veel publiciteit opgeleverd.”

Anders dan voorgaande jaren hoeven er voor de eerste inschrijving minder financiële gegevens ingevuld te worden. Bedrijven die mee willen dingen, vullen het inschrijfformulier in op de speciale verkiezingswebsite. Bij de inschrijving is vooral de motivatie belangrijk: waarom zou jouw bedrijf Tweewielerwinkel van het Jaar moeten worden? Wat maakt jouw bedrijf anders dan andere?

Waarom zou je meedoen aan de verkiezing? Het bericht gaat verder na de video.

Eerste jurering via deskcheck

Vervolgens gaat de deskundige vakjury aan de slag. Ze voert allereerst een zogenoemde deskcheck uit. Daarbij wordt op basis van de motivatie en de overige aangeleverde informatie (waaronder foto’s van de winkel en werkplaats) bepaald welke winkels doorgaan naar het vervolgtraject van de verkiezing. Winkels die doorgaan naar de tweede ronde, kunnen dit goed benutten in hun communicatie richting de (social) media.

In tweede ronde bezoek van mystery shopper

De winkels die door de vakjury zijn genomineerd voor de tweede ronde, leveren vervolgens extra (financiële) gegevens aan en krijgen bezoek van een mystery shopper. Op basis hiervan selecteert de jury vier regiowinnaars. Deze winkels krijgen bezoek van de vakjury, worden financieel geanalyseerd en online beoordeeld. Eén van de regiowinnaars wordt uiteindelijk op maandag 28 september tijdens de beurs Vélovak uitgeroepen tot winnaar van de verkiezing en mag zich een jaar lang Tweewielerwinkel van het Jaar noemen.

Lees verder na de foto.

Sanders Tweewielers 2015
Sanders Tweewielers kreeg in 2015 in het juryrapport een compliment voor de aankleding van de showroom, met een stoere uitstraling die past bij een scooterbedrijf. (Foto Roel Dijkstra Fotografie)

Hoe schrijf ik mijn winkel in?

Je kunt deelnemen aan de verkiezing door het digitale inschrijfformulier in te vullen op www.tweewielerwinkelvanhetjaar.nl. Goed om te weten is dat je het formulier niet in één keer hoeft in te vullen, maar tussentijds kunt bewaren. De inschrijving voor de verkiezing sluit op vrijdag 3 juli 2020. Dan moet je inschrijfformulier binnen zijn. De jury nomineert vervolgens 20 ondernemers. Wanneer je tot de genomineerden behoort, ontvang je van ons bericht per e-mail met daarbij het verzoek om meer informatie aan te leveren. Heb je vragen? Stuur een mail naar tweewieler@vakmedianet.nl.

Lees verder na het kader.

Nieuw: finale tijdens Vélovak

De bekendmaking van de winnaar van de verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar op maandag 28 september 2020 is voor het eerst op de beurs Vélovak in Gorinchem. “De keuze voor Vélovak als finalepodium is een heel bewuste”, vertelt Tweewieler-hoofdredacteur Harrie Hoitink. “We bedienen beide dezelfde doelgroep en willen ondernemers naar een hoger niveau tillen, opdat ze klaar zijn voor de belangrijke rol die de fiets en het tweewielerbedrijf op mobiliteitsgebied gaat vervullen.”
Mascha de Bruin Head of Event Vélovak vult aan: “We zijn erg verheugd en trots dat we de mooie verkiezing Tweewielerwinkel van het Jaar mogen verwelkomen op de tweewielervakbeurs van de Benelux, Vélovak. Het is fantastisch dat we de gehele branche steeds meer bij elkaar kunnen brengen als de hechte community die het is, daar past de uitreiking van een zeer gewaardeerde prijs als de Tweewielerwinkel van het Jaar perfect bij. Wij gaan alle noodzakelijke maatregelen treffen om Vélovak corona-proof te maken.”

Hoofdpartner

Partner