Fietsen Gaethofs plukt vruchten van deelname aan verkiezing

De verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 is gestart. Waarom meedoen? Inez Gaethofs kan het je wel vertellen; vorig jaar schopte zij het tot regiowinnaar Vlaanderen.
Delen:
Inez Gaethofs (links) samen met haar ouders tijdens de uitreiking.

Inez Gaethofs schreef zich vorig jaar in nadat ze de oproep had gezien in de nieuwsbrief van Tweewieler.  “Ik schreef me puur in om eens te kijken hoe ver we staan in vergelijking met andere fietsendealers. Om dan uit zoveel deelnemers als winnaar voor Vlaanderen naar voren te komen, is een bijzonder mooie erkenning.” De klanten van Fietsen Gaethofs leefden erg mee met de verkiezing: “We hebben veel gelukwensen gekregen van klanten. Velen leefden ook tijdens de verkiezing al mee. We hebben er dan ook de nodige aandacht aan besteed, vooral op sociale media.”  Het assortiment van Fietsen Gaethofs loopt van gewone fietsen naar e-bikes, racefietsen, mountainbikes tot professionele mountainbikes. De jury was onder de indruk van het uitgekiende assortiment en de prettige klantbenadering: ‘Service staat hoog in het vaandel bij de ondernemers’, zo schreef de jury.

Het artikel gaat verder na de foto.

showroom
Fietsen Gaethofs heeft een uitgebreid assortiment met gewone fietsen, e-bikes, racefietsen en mountainbikes.

Derde generatie in de winkel

Inez Gaethofs is met haar broer de derde generatie in de winkel. “Ik denk dat het fundament dat mijn opa en mijn ouders hebben gelegd essentieel is voor het succes van de zaak. We profiteren van de ervaring die er is uit het verleden, en tegelijkertijd zijn we niet bang voor vernieuwing. Daarbij voel ik ook passie voor dit vak. Van opleiding ben ik medisch nucleair ingenieur, en heb ik als inspecteur nucleaire beveiliging gewerkt. Maar ik merkte dat ik liever ondernemer ben. Dat is een heel bewuste keuze geweest.”

Het artikel gaat verder na de foto.

sportief
Inze Gaethofs is constant bezig met de winkel en zorgt regelmatig voor een andere opstelling in de winkel: “We halen inspiratie op beurzen, door te kijken in andere retailsectoren en door samen te brainstormen.”

Jury ziet ook verbeterpunten

De jury noemde in het juryrapport naast de nodige pluspunten ook een aantal werkpunten. Een van de punten was dat de marketing soms wat beter kan. Inez Gaethofs was blij met het juryrapport: “Kennelijk klopt er al veel, daar zijn we blij mee. Wat we nog meer in de verf zouden mogen zetten, is dat we behoorlijk veel aan sponsoring doen. We steunen vooral lokale jeugdrenners, zoals onder andere veldrijder/mountainbiker Timo Kielich. Daar kunnen we nog meer visibiliteit uit halen, door foto’s van die renners te gebruiken, door te posten op sociale media.”

Volop toekomstplannen

Voor de toekomst zit Inez nog volop plannen: “We zorgen ervoor op gezette tijden te vernieuwen, door een andere winkelschikking, door inspiratie te halen op beurzen, ook in andere retailsectoren, en door samen te brainstormen. De opmars van e-bikes, en steeds meer ook van speed pedelecs doet dromen van een extra filiaal!”


De inschrijving voor Tweewielerwinkel van het Jaar 2020 is geopend. Kijk voor meer informatie en het inschrijfformulier op de site tweewielerwinkelvanhetjaar.nl

Hoofdpartner

Partner