ENRA slaat handen ineen met Gazelle: Connected Cascoverzekering

ENRA slaat handen ineen met Gazelle: Connected Cascoverzekering

Elektrische fietsen met een GPS-chip zijn beduidend minder gevoelig voor diefstal. ENRA onderkent de positieve effecten van een zender en heeft de handen ineengeslagen met Gazelle voor een gezamenlijke propositie. Waar de fietsfabrikant de Gazelle Connected E-bike levert, zorgt ENRA voor een optimale verzekering, de ENRA Connected Casco. Deze verzekering is extra aantrekkelijk vanwege een korting op de uitgebreide diefstaldekking.

Een GPS-chip in een elektrische fiets biedt allereerst preventieve bescherming tegen diefstal. Op het frame wordt duidelijk kenbaar gemaakt dat de desbetreffende fiets is uitgerust met een zender. Dit schrikt dieven af en weerhoudt hen ervan om met de tweewieler aan de haal te gaan, zo leert de ervaring inmiddels.

Als het onverhoopt toch tot een diefstal komt, is de e-bike op afstand te volgen en gemakkelijker te lokaliseren. Met behulp van G4S en de politie kan de gestolen tweewieler teruggevorderd worden voor hereniging met de rechtmatige eigenaar. Lukt dit om wat voor reden dan ook niet, dan krijgt de verzekerde consument een nieuwe fiets. Tot dusver heeft de GPS-chip al vele malen zijn nut bewezen.

Meest complete dekking

Voor ENRA is het succes reden genoeg om sterker in te zetten op diefstalbescherming met een GPS-chip. De verzekeraar heeft medio februari succesvol een propositie gelanceerd in samenwerking met Gazelle. De fabrikant introduceerde de Gazelle Connected E-bike, voorzien van een module met GPS-chip. Bij verkoop van deze fiets bieden dealers de Connected Cascoverzekering aan. Dit verzekeringspakket met een looptijd van vier jaar biedt de meest complete dekking.

Schade bij onder andere (een poging tot) diefstal, een aanrijding, vandalisme en een zelf veroorzaakt ongeluk is gedekt. Op de verzekering krijgen consumenten tot 20 procent korting, afhankelijk van de regio waar de fiets met zender wordt verkocht. De consument kan behalve op de diefstalverzekering een beroep doen op de cascodekking, pechhulp en rechtsbijstand.

Alleen via dealerportal

De uitgebreide verzekering met het kortingsvoordeel is enkel via de dealerportal aan te vragen, en dus niet via het kassapakket. In de portal wordt de verzekering weergegeven onder de naam ENRA Connected Casco. Het bedrijf kiest bewust voor een algemene omschrijving, omdat deze verzekering in de nabije toekomst wellicht ook in combinatie met een propositie van andere fietsfabrikanten wordt aangeboden. Voor dealers is de verzekering interessant om bij consumenten onder de aandacht te brengen.

Dit artikel is gesponsord door ENRA.