'Pluspunt: bij diefstal vergoedt ENRA de nieuwwaarde'

'Pluspunt: bij diefstal vergoedt ENRA de nieuwwaarde'

Steeds meer tweewielerspecialisten uit België bieden fietsverzekeringen van ENRA aan. Fietsen Fieles uit Zwalm is daar één van. "Wat ons opvalt is dat ENRA zeer vlot schakelt. Als wij een vraag hebben, staan ze paraat. En als een consument is getroffen door diefstal, wordt álles in het werk gesteld om hem of haar snel op weg te helpen", zegt ondernemer Brenda Ceuterick.

“Telkens als een consument naar een fiets informeert, dus nog vóór de verkoop, nemen we de verzekeringsmogelijkheden van ENRA in dat gesprek mee. In meer dan 99 procent van de gevallen sluit men een verzekering af. De fiets kost wat en je wilt geen risico lopen. Buiten dat is het gemakkelijk om alles in één keer af te handelen. Wij kunnen direct via de portal de registratie voltooien, zodat de consument er geen omkijken naar heeft”, zegt Ceuterick.

ENRA houdt geen rekening met waardeverlies

“ENRA heeft bovendien nog een groot voordeel ten opzichte van andere verzekeraars die fietsverzekeringen erbij doen: er wordt geen rekening gehouden met waardeverlies. Als consument sluit je een verzekering voor de duur van maximaal vijf jaar af. Als de fiets na drieënhalf jaar wordt gestolen, krijgt de consument een fiets terug met een aanschafprijs die gelijk staat aan de nieuwwaarde van de gestolen fiets.”

Dit artikel is gesponsord door ENRA