'Coaching geeft extra structuur aan ons personeelsbeleid'

'Coaching geeft extra structuur aan ons personeelsbeleid'

Hoe houd je gepassioneerde fietstechnici enthousiast aan het werk? Bert van Voorthuizen (49) van Joop van Voorthuizen Fietsen kiest voor een mix van technische trainingen, team-workshops en coaching.

'Coaching geeft extra structuur aan ons personeelsbeleid'

Waarom werken jullie samen met OOMT?

“Het is lastig om goede fietstechnici te vinden. Vooral omdat we erg kritisch zijn. We zoeken vakmensen met echte passie voor het fietsvak. Binnen ons team hebben alle medewerkers een specialisme. Gemiddeld volgt iedere medewerker minimaal twee technische trainingen per seizoen. Naast individuele technische trainingen investeren we regelmatig in groepstrainingen en persoonlijke ontwikkeling. Vorig jaar hebben we de OOMT Gastvrijheidscheck gedaan, aangevuld met een teamworkshop en individuele coaching.”

Soms is het prettig als iemand anders meekijkt

Waarom geven jullie zoveel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling?

“Niemand is hetzelfde. Binnen een team heeft iedereen andere talenten, andere vaardigheden en andere ontwikkelpunten. We praten regelmatig met elkaar over techniek, over samenwerking en over ontwikkelwensen . Omdat we elkaar vaak spreken, heb ik een duidelijk beeld van de persoonlijke ontwikkelpunten van iedere medewerker. Soms is het prettig als iemand anders meekijkt. Daarom hebben we vorig jaar een OOMT-coach uitgenodigd. De coach heeft voor iedereen een persoonlijk opleidingstraject gemaakt. Dat geeft extra structuur aan ons personeelsbeleid.”

Als de wereld verandert, moet je niet stilzitten en afwachten

Wat leveren trainingen, workshops en coaching concreet op?

“Wat het oplevert, heb je als team zelf in de hand, vind ik. Mijn insteek is altijd: we doen samen een training en vervolgens bespreken we wat we er in het dagelijkse werk mee doen. Als je er geen handen en voeten aan geeft, is alles na een jaar weer precies zoals het was. Dan heeft het weinig effect. Als de wereld verandert, moet je niet stilzitten en afwachten. Dan moet je in beweging blijven. Trainingen en workshops houden je scherp. Hoe gecompliceerder fietstechniek wordt, en hoe kritischer klanten zijn, hoe mooier het voor ons is. Het maakt ons werk alleen maar interessanter.”

Meer weten over coaching? De OOMT-coaches staan voor je klaar. Ga naar www.oomt.nl of bel de OOMT Servicedesk via 0800-0155 voor meer informatie.

Dit artikel is gesponsord door OOMT