BLOG Bovag-voorzitter Maarten Akkers: 'Het heft in handen'

BLOG Bovag-voorzitter Maarten Akkers: 'Het heft in handen'
Maarten Akkers is voorzitter BOVAG Fietsbedrijven.

Onze branchedag op 20 januari jongstleden stond helemaal bol van het nieuws en tot mijn grote genoegen kwamen er zelfs méér ondernemers opdagen dan zich aanvankelijk hadden aangemeld. De medewerkers van evenementenlocatie De Fabrique in Utrecht moesten kort na aanvang van het plenaire programma halsoverkop stoelen bijplaatsen in de grote zaal.

Er was dan ook meer dan voldoende aanleiding om het oor te luister te leggen. Zo nemen we met de lancering van BOVAG Leasefiets als ondernemers het heft volledig zelf in handen, samen met onze jarenlange trouwe partners ENRA en Friesland Lease. U heeft daarmee een klantenbinder van formaat erbij gekregen. De klant heeft bijvoorbeeld vrije fietskeuze en er is dus geen sprake van een beperkte set modellen of slechts één variant. Samen met de klant kijkt u welke fiets het beste bij de behoefte en het gebruik past en na afloop van de leasetermijn kunt u dat dus weer opnieuw doen.

BOVAG Leasefiets biedt de mogelijkheid de oude fiets in te ruilen”

Binnen 14 dagen mag de fiets kosteloos worden omgeruild voor een ander model en BOVAG Leasefiets biedt de mogelijkheid de oude fiets in te ruilen. Bovendien zijn de voorwaarden dermate flexibel, dat in bepaalde gevallen het contract kosteloos beëindigd kan worden. Ik proefde tijdens de branchedag heel veel enthousiasme en eigenlijk zou u wel gek zijn als u hier niet aan meedoet.

Reviseren van accu's; mogelijkheden onderzocht

Ander belangrijk nieuws betrof het reviseren van accu's voor e-bikes. Velen van u zullen wellicht huiverig worden bij de gedachte, maar de experts en bestuursleden van BOVAG hebben zich de afgelopen tijd uitvoerig laten voorlichten door Heskon uit Tilburg over de mogelijkheden en onmogelijkheden van revisie.
Vaak is het de weg van de minste weerstand om te kiezen voor een spiksplinternieuwe accu, maar meer dan eens levert dat uit kostenoogpunt discussie met de klant op. En soms is een nieuwe accu voor een oud model überhaupt niet meer leverbaar, maar wil de klant wel met z'n vertrouwde fiets door blijven rijden. We nodigen u dan ook graag uit om contact op te nemen met Heskon en het gewoon eens te proberen. Ze werken snel, er is 12 maanden garantie van toepassing en, niet onbelangrijk: BOVAG-leden krijgen korting. Ook dit initiatief biedt dus heel veel toegevoegde waarde van uw lidmaatschap.