MIK HD: de oplossing voor kinderzitjes en toebehoren

MIK HD: de oplossing voor kinderzitjes en toebehoren

Basil heeft tijdens Eurobike 2017 al het revolutionaire MIK-systeem geïntroduceerd. Op de Eurobike 2019 was nu ook de nieuwe oplossing voor kinderzitjes en toebehoren te bewonderen: MIK HD.

De MIK HD is een krachtige oplossing voor kinderzitjes en toebehoren. Het biedt een extra sterke bagagedrager, belastbaar tot 30 kg (EN 11243). De adapter is een extra sterke MIK-plaat, speciaal voor kinderzitjes met een tweevoudige zekering en combineerbaar met speciale Urban Iki kinderzitjes en Polisport kinderzitjes. Deze kinderzitjes zijn eenvoudig om te wisselen met alle andere MIK-toebehoren zoals tassen en mandjes. Het is een eenvoudige en veilige montage van kinderzitjes op de drager van de favoriete fietsmerken.
Vanaf modeljaar 2020 in OEM-bagagedragers van de beste fietsmerken. Kinderzitjes zijn verkrijgbaar bij dealers van Urban Iki en Polisport.

Bevestigingssysteem

MIK is een revolutionair bevestigingssysteem voor accessoires van bagagedragers. Het nieuwe systeem van Basil en Massload laat volledig nieuwe mogelijkheden ontstaan voor alle betrokken partijen: fietsers, verkopers, fabrikanten en groothandels. MIK is namelijk een merk overschrijdend Open-Platform-Systeem met een bijzonder intuïtieve bediening. Met behulp van MIK - Mounting is the Key - wissel je alle accessoires van de fiets binnen een handomdraai.

Als kers op de taart hebben de fabrikanten zelf de vormgeving van de bagagedrager bepaald. Hierdoor is er keuze uit verschillende MIK-bevestigingsprofielen. Een bevestigingssysteem ontwikkelen wat een verandering voor de huidige markt betekent en wereldwijd de standaard wordt: dat was de eerste aanzet voor de ontwikkeling van MIK. Het is een product dat ontstaan is vanuit de samenwerking tussen Basil als specialist in Fietsaccessoires en Massload als producent van bagagedragers. MIK is een zelfstandig merk.

Werking MIK-systeem

De manier waarop het MIK-systeem werkt is niet alleen heel eenvoudig, maar ook zeer effectief. Een van de onderdelen van het systeem is een adapter. Deze kan door de gebruiker in het MIK-bevestigingsprofiel geklikt worden. Het resultaat: een tot nu tot unieke stabiliteit bij het vervoeren van diverse zaken en een buitengewoon snelle manier om diverse accessoires om te wisselen.

Hoe werkt het MIK-systeem precies? Bekijk hier de video:

Open platform

MIK biedt fietsers, verkopers, fabrikanten en groothandelaren eindeloze mogelijkheden. Het is namelijk als Open-Platform-Systeem met verschillende accessoires van diverse merken te combineren. Fietsers hebben binnen een mum van tijd hun accessoires omgewisseld. Fietstassen, fietsmanden, fietsmand voor de hond: deze zet u binnen enkele seconden vast op uw bagagedrager. Met de MIK HD zijn kinderzitjes de volgende stap.

Geschikt voor verhuur

Ook voor handelaren is een merkoverschrijdend systeem ideaal. Dankzij de verwijderbare bedieningsknop zijn de accessoires niet eenvoudig mee te nemen. MIK is ook 'open' als het gaat om fietsfabrikanten: de vorm van hun bagagedragers is zelf te bepalen. Doordat fabrikanten uit meerdere bevestigingsprofielen kunnen kiezen, wordt het uiterlijk van de fietsen verbeterd: een 'clean integrated look' is het gevolg.

Topmerken kiezen voor MIK

Het MIK-systeem werd op Eurobike 2017 geïntroduceerd. De topmerken Ghost en Riese & Müller besloten direct om het systeem met hun bagagedragers te integreren. De eerste fietsen met de MIK-bevestigingsprofielen kwamen dan ook al in 2018 op de markt. Sindsdien hebben ook andere topmerken zoals Gazelle, Sparta, Batavus, Lapierre, Norta, Oxford, Thompson, Victoria, Contec, Giant, Qwic, Trek, Winora, Moustache, Scool, Diamant en BESV voor de integratie van het systeem met hun bagagedragers gekozen.

Aftermarket

Ook aan de markt voor accessoires is gedacht. Met de losse MIK-carrier plaat zijn zo goed als alle bagagedragers geschikt voor de MIK-accessoires. Basil heeft al 54 MIK-compatibele producten in de collectie opgenomen.

Dit artikel is gesponsord door Basil.