Qibbel Air: na achterzitje nu ook comfortabel voorzitje

Qibbel Air: na achterzitje nu ook comfortabel voorzitje

De Qibbel Air is uitgegroeid tot een complete, volwaardige productserie. Na de succesvolle introductie van het achterzitje, afgelopen jaar, presenteert Qibbel nu ook een voorzitje in dezelfde look and feel. Comfort en veiligheid zijn hiervan de belangrijkste kenmerken. Dankzij de uitbreiding kan het kind doorgroeien met Qibbel. Zodra het te groot is geworden voor het voorzitje, kunnen ouders bij de vakhandel terecht voor een achterzitje met dezelfde productkenmerken.

Zeker bij mooi weer kiezen vele ouders ervoor om met hun kroost een fietstocht te maken. En dat is logisch, want wat is er nou leuker dan samen op de fiets het landschap doorkruisen? Met het kind in het voorzitje geniet je als ouder extra, omdat je direct contact hebt. Je volgt vanaf het zadel hoe het kind zijn ogen de kost geeft aan de omgeving en ziet de glimlach om de mond. Samen beleef je de fietsrit nog intenser.

Comfortabele rugleuning

De pluspunten van het vorig jaar gelanceerde achterzitje, zien we nu ook terug bij het splinternieuwe voorzitje. Zo heeft het eveneens een comfortabele, sterke rugleuning die gemaakt is van netbespanning (mesh). Deze slijtvaste bekleding is sterk, veert mee en ventileert uitstekend bij én regen én hogere temperaturen. Het fietsplezier wordt zo een stuk groter, zowel voor degene in het zitje als degene die de fiets bestuurt.

Gemakkelijk te monteren

Net als bij het achterzitje is de montage zeer eenvoudig, zeker voor tweewielerspecialisten. De bevestigingsklem is universeel en moet op de stuurpen vastgemaakt worden. De klem leent zich voor gewone stuurpennen met een diameter tussen de 22 en 36 millimeter, maar ook voor Ahead-stuurpennen. Zodra de bevestiging is gemonteerd, kan het voorzitje erop geklikt worden. Alle onderdelen die hiervoor nodig zijn worden standaard meegeleverd.

Veilig over straat

Ouders zijn bij een fietstocht extra ontspannen als hun kind in een veilig zitje plaatsneemt. Daarom is veiligheid in de ontwikkelingsfase een belangrijk thema geweest. Het voorzitje, geschikt voor kinderen van 9 maanden tot circa 3 jaar, voldoet aan de EN 14344-norm en heeft een maximaal draaggewicht van 15 kilogram. Zodra het kind te groot is geworden voor het voorzitje, kunnen ouders bij de vakhandel terecht voor een vergelijkbaar achterzitje dat net zo comfortabel is.

Praktische extra’s

Wie de fietsrit voor het kind nóg aangenamer wil maken, kan voor extra’s kiezen. In de bevestiging die gebruikt wordt om het voorzitje vast te klikken, kan bijvoorbeeld de beugel van een windscherm gemonteerd worden. Storm, regen en felle zon komen zo niet bij het gezicht. Het voorzitje is eveneens te gebruiken in combinatie met de Qibbel Toybar, het speelstuur dat met een toeter en dierennavigatie vertier aan kinderen biedt. De Toybar is eenvoudig vast te zetten op de beugel van het windscherm.

Leverbaar vanaf februari

Het voorzitje van de Qibbel Air, in Nederland geproduceerd, is vanaf februari leverbaar in dezelfde kleuren als het achterzitje: black, denim blue, white smoke en turqoise. Dealers kunnen er eind dit jaar al mee kennismaken. Op deze manier hebben zij voldoende tijd om ruimte in de winkel te reserveren. Bij de start van het volgende seizoen kunnen zij de volledige productserie als één geheel etaleren. De consumentenadviesprijs van het voorzitje Air is 69,95 euro, die van het windscherm Air is 29,95 euro. De Toybar blijft 14,95.

Dit artikel is gesponsord door Widek