BLOG Joris Smink: Iedereen op de e-bike

Het fietsseizoen is in volle gang. En ook de ANWB zit niet stil, integendeel. Midden in de zomer hielden we bij het kantoor van ANWB Verzekeren in Hoogeveen een e-bikeworkshop voor vijftigplussers. Het doel: het hoge aantal ongevallen met e-bikes terugschroeven.
Delen:
Joris Smink - ANWB gelooft in de kracht en de kennis van de tweewielvakhandel.

De deelnemers op de workshop kregen uitleg over de techniek en het onderhoud en konden hun rijvaardigheden testen op een behendigheidsparcours, dit alles onder begeleiding van fietsexperts, trainees van ANWB Streetwise en vrijwilligers van de ANWB en Veilig Verkeer Nederland.

De brandweer gaf tips tegen brandgevaar van accu’s.De ruim zestig belangstellenden testten fietsen en kregen aanschaftips van een fietsspecialist. De e-bikeworkshop was zo’n succes, dat we er volgend jaar in meerdere provincies een willen houden.

Vélovak

Waar we ons als ANWB de komende tijd op richten? Natuurlijk op Vélovak, waar we een eigen stand hebben en op maandag 23 september in samenwerking met Tweewieler een powersessie houden: ondernemen in de toekomst; welke koers kies jij?

We kijken naar de veranderende tweewielerbranche en zoomen in op trends en ontwikkelingen die ertoe doen, zoals de populariteit van fietsleasing en opkomst van nieuwe mobiliteitsconcepten als bikesharing. Hoe speel je daar als ondernemer slim op in? Gastspreker is Wenda LinthorstKielstra, gespecialiseerd in consumentengedrag.

Fietslease

Over fietslease gesproken: ook zijn we druk met een leasepropositie. Deze heet ANWB Fiets Lease en wordt vergelijkbaar met ANWB Private Lease voor auto’s. Een product dat we al langer aanbieden en waarin we inmiddels de grootste speler op de markt zijn.

Mensen kunnen sinds 1 september via de ANWB een fiets leasen. In eerste instantie gaat het om zes modellen van Gazelle en drie van Union. Het aantal merken en modellen zal de komende tijd worden uitgebreid. De kracht van deze propositie zit in de samenwerking met ons netwerk aan dealers, waar de klanten hun fiets bestellen, ophalen en het onderhoud laten verzorgen.

Zo is ANWB Fiets Lease niet alleen waardevol voor consumenten, maar ook voor de vakhandel. Na de looptijd kunnen consumenten de fiets aanschaffen. We willen er met deze propositie voor zorgen dat de e-bike voor iedereen bereikbaar wordt.

Dit artikel is gesponsord door de ANWB.

Dit vind je misschien ook interessant