Vélovak 2019 – waarom is het dé fietsvakbeurs van de Benelux?

September staat in het teken van inkopen doen voor de retail, oftewel nieuwe producten en diensten ontdekken voor de winkel. Dé plek hiervoor is dan ook fietsvakbeurs Vélovak. Waarom is dit dé fietsvakbeurs van de Benelux?
Delen:

“De afgelopen maanden werkte het beursteam hard aan een interessant en divers aanbod voor de tweewielerspeciaalzaak. Dit geldt voor zowel voor de winkel als voor de werkplaats”, vertelt Head of Event Mascha de Bruin. “Dit kan men dan ook zeker hier vinden! Het is duidelijk dat ook steeds meer bedrijven de kracht van Vélovak erkennen en ons vertrouwen geven. Dit heeft ervoor gezorgd dat er een mooi aanbod staat op Vélovak, waar elke retailer in de tweewielerbranche écht iets aan heeft en voor zijn onderneming kan gebruiken!”

Overzicht van nieuwste collecties

Op Vélovak vind je een overzicht van de nieuwste collecties fietsen, accessoires, winkelinrichting, werkplaatsinrichting en retailservices. Er zijn ruim 200 merken van de officiële dealers en distributeurs. Deze editie kan de bezoeker ook enkele scooters, brommers en onderdelen ontdekken op de beurs. Verder staan er verschillende softwareaanbieders, verzekeraars en leveranciers in productfotografie, promotiemiddelen, brandveiligheidskasten en gps-systemen.

Nieuwe merken

Dit jaar staan er veel nieuwe merken, waaronder een ABUS, ANWB, Apollo Vredestein, Bimas Bike, Darfon Europe, Jan Janssen Fietsen, King Verzekeringen, Schwalbe, Verduin Agency. Uiteraard staan er ook bekende exposanten waaronder 2moso, Cube, DutcheBike, FietsNED, ICC, Juncker Bike Parts, Louis Verwimp, SKS Germany, Veldia en Vincere Insieme. Bezoek de website van Vélovak voor de volledige deelnemerslijst.

Lezingen voor ondernemers en reparateurs

Naast een divers aanbod van bijna 100 deelnemers, organiseren Tweewieler en Vélovak iedere dag verschillende lezingen voor ondernemers en reparateurs in de fietsbranche. Verschillende thema’s zullen in dit theater worden behandeld. Exposant DENIOS gaat samen met DNV GL, de test- en certificeringsorganisatie, een drietal sessies verzorgen. Zij gaan spreken over het beperken van de veiligheidsrisico’s die lithium-ion batterijen met zich meebrengen.

Trendwatcher Deborah Nas gaat spreken namens opleidings- en ontwikkelingsfonds OOMT over het vertalen van trends naar kansen voor jouw onderneming. Daarnaast geeft de eigenaar van Fietsmarketeer en redacteur Tweewieler, Jeroen Rietvelt, verschillende praktische marketingtips voor een betere vindbaarheid en meer zichtbaarheid van jouw winkel.

Tot slot geeft Mark Langenkamp van Juncker Bike Parts tips hoe je meer rendement kunt halen uit jouw winkel en werkplaats. Het volledige programma vind je op de website.

Vélovak Innovatieplein

Nieuw op Vélovak 2019 is het Vélovak Innovatieplein. In samenwerking met mediapartner Nieuwsfiets en verschillende designstudio’s zullen er een aantal innovaties getoond worden die de retailers een voorproefje geven van de vernieuwingen die de branche kan verwachten. “Kortom, dit moet je echt gezien hebben”, vindt Mascha de Bruin.

Beste fietsenmaker van Nederland 2019

Tijdens Vélovak 2019 wordt ook gestreden om de eretitel ‘Beste fietsenmaker van Nederland’. Dit kun je meemaken tijdens de Vélovakman Award. De beste fietsenmakers van het land gaan hier de strijd aan met elkaar voor die eretitel. Tijdens de voorrondes bij hoofdsponsor Juncker Bike Parts in De Fietser te Ede hebben de deelnemers zich kunnen voorbereiden op het echte werk. Zowel op de zondag als op de maandag worden de battles gehouden. De spannende finale vindt uiteraard plaats op de derde beursdag, dinsdag 24 september. De jurering zal worden verzorgd door trainingscentrum Tweewieler Academy.

Praktische informatie

Vélovak vindt plaats op zondag 22, maandag 23 en dinsdag 24 september 2019 in Evenementenhal Gorinchem. Dit ligt direct aan de A27 en A15.
Openingstijden: zondag van 12:00 uur tot 18:00 uur, maandag van 10:00 uur tot 21:00 uur en dinsdag van 10:00 uur tot 18:00.
Voor het volledige beursprogramma (deelnemerslijst, Kennistheater en meer) en tickets, bezoek de website.

Dit artikel is gesponsord door Vélovak