XLC biedt na herpositionering oplossing voor álle fietsers

XLC biedt na herpositionering oplossing voor álle fietsers

Accell is met XLC een compleet nieuwe weg ingeslagen. Het eigen merk van fietscomponenten, -kleding en -accessoires is uitgebreid met drie nieuwe hoogwaardige productlijnen. Deze dragen elk een eigen naam: RACEBY, FLOWBY en MOVEBY. Met deze herpositionering en toevoeging van producten, die qua functionaliteit en kwaliteit aanvullend zijn op het bestaande assortiment, kan XLC voor elk fietsprobleem een oplossing bieden.

De collectie van RACEBY omvat componenten, kleding en accessoires voor prestatiegerichte racefietsers die op zoek zijn naar lichtgewicht, duurzame en ergonomische producten. FLOWBY is er voor mountainbikers, endurorijders en gravelbikers, terwijl het MOVEBY-segment uit producten bestaat voor urban fietsers die behoefte hebben aan veiligheid en comfort. RACEBY, FLOWBY en MOVEBY zijn alle drie herkenbaar aan een eigen, modern logo en exclusief verkrijgbaar via Juncker Bike Parts.

Betrouwbare naam

XLC is inmiddels ruim vijftien jaar op de markt en heeft in die tijd een grote, betrouwbare naam opgebouwd. Het merk zag in 2003 het levenslicht toen Accell besloot om haar eigen componenten te gaan vermarkten. Aanvankelijk bestond het assortiment vooral uit sturen, stuurpennen en zadelpennen. In de loop der jaren is het uitgebreid met kleding en praktische accessoires. De producten zijn inmiddels in meer dan veertig landen te verkrijgen, waaronder Nederland en België.

Voor alle fietsers

Het onderscheidende aan XLC is dat het een merk is voor alle fietsers, ongeacht met welk type tweewieler ze rijden. Het streven is om iedere fietser een hoogwaardige en passende oplossing te bieden. Bij de producten van XLC draait het om de high-end kwaliteit, innovatie en de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Alle producten worden uitvoerig getest voordat ze op de markt komen en voldoen aan de diverse internationale standaarden en certificaten.

Duurzame koers

XLC vaart een duurzame koers. Zo heeft het management van XLC besloten om daar waar mogelijk haar producten niet meer in plastic te verpakken, maar met ander, afbreekbaar materiaal. De labels en headerkaarten van producten bestaan inmiddels uit materiaal dat voor 80 procent te recyclen is. De nieuwe XLC-bidon is gemaakt van suikerriet en is volledig biologisch afbreekbaar. Steeds meer nieuwe producten worden hoofdzakelijk in Europa vervaardigd. Dit om het transport te beperken.

Nieuwe boodschappentas

In de komende periode treft XLC extra, nieuwe duurzaamheidsmaatregelen. Zo wordt er nog meer werk gemaakt van verwerking van recyclebare materialen en lokale productie om de transportkilometers verder te reduceren. Voorts wil XLC ook op de winkelvloer duurzaamheidsacties uitrollen.

Zo introduceert het merk binnenkort een eigen boodschappentas voor XLC-aankopen die van duurzaam materiaal gemaakt is en waarmee ook een goed doel ondersteund wordt.

Dit artikel is gesponsord door Juncker.