Cycletech is klaar voor de toekomst!

Over enkele maanden verhuist Cycletech van Amsterdam naar de locatie in Alkmaar, die op dit moment fors uitgebreid wordt. Door deze stap zal de groothandel in fietsen en onderdelen nog relevanter worden op de Nederlandse en internationale markt. “Met vernieuwingen tonen we aan dat we heel sterk landelijk en internationaal gaan opereren, op een zo duurzaam mogelijke manier”, zegt Remco Verstegen, eigenaar van Cycletech.
Delen:
Boven vlnr: Bert Pinkert, Michael van Delden, Kees de Vos - onder Remco Poppinga, Bart van Luit

De Noord-Hollandse groothandel is de laatste jaren behoorlijk uit z’n jasje gegroeid, nadat het bedrijf tien jaar geleden – toen onder de naam Van Zuiden – werd overgenomen door Verstegen. De fietsen en bulkvoorraad staan reeds in Alkmaar opgeslagen, het magazijn is nu nog gevestigd aan de Isolatorweg 31 in Amsterdam.

“We werken met circa vijftig leveranciers en willen graag een breder assortiment van deze partijen kunnen aanbieden, maar die ruimte is er in de huidige huisvesting eenvoudigweg niet”, aldus Verstegen.

Verdrievoudiging capaciteit

Nieuw-pand-cycletechHet bestaande pand in Alkmaar aan de Opaalstraat 8, wordt verdrievoudigd waardoor verbreding en verdieping van het assortiment wél mogelijk is. “Waar we nu de hardlopers van verschillende merken in het assortiment voeren, kunnen we na verhuizing meer kleuren, typen en merken opnemen”, vertelt Verstegen. “Daarbij verbeteren efficiëntie en logistiek omdat we vanaf één plek actief zijn.”

Versterkte buitendienst

De uitbreiding en verhuizing zijn niet de enige strategische keuzes die Cycletech maakt om haar groeiambities te realiseren. Ook de buitendienst is versterkt. Remco Poppinga is per 1 februari aangetrokken als salesmanager en heeft zelf het noorden als rayon. Bert Pinkert is in het oosten van het land actief en Bart van Luit bedient het westen. Kees de Vos en Michael van Delden nemen respectievelijk het zuidwesten en zuidoosten voor hun rekening.

Ook in de techniek is het nodige veranderd. Cycletech beschikt over een eenvoudig toegankelijk online bestelprogramma. Daarnaast is een koppeling gerealiseerd met de drie meest gangbare kassasystemen in de branche: Wilmar, CycleSoftware en Vendit. “De mogelijkheid om een pakbon te scannen bespaart de dealer tijd bij het invoeren en voorkomt fouten.”

Laagdrempelig en no nonsense

Cycletech staat bekend als een laagdrempelig en toegankelijk bedrijf, dat tal van A-merken voert. Nieuwe dealers die zich aanmelden op www.cycletech.nl, hebben binnen een dag een login, zonder dat daar ellenlange procedures aan voorafgaan. Vóór 15.00 uur besteld, is de volgende dag geleverd, ook op zaterdag. Onderdelen worden vanaf 50 euro franco verstuurd, voor fietsen geldt dit bij afname vanaf twee stuks.

Avalon fietsen en eigen import

Met Avalon heeft het bedrijf een eigen fietsenmerk in huis. In het assortiment zitten stadsfietsen en e-bikes. De fietsen van Avalon worden in Nederland geproduceerd en geassembleerd. Daarnaast heeft Cycletech ook een eigen importlijn, gevoerd onder het private label Falkx en Wölf. Beide merken zijn een goed alternatief voor winkel en werkplaats, met een prima prijskwaliteitsverhouding.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is ook één van de peilers onder het bedrijf. Het nieuwe pand wordt voorbereid voor het plaatsen van zonnepanelen, de buitendienstmedewerkers rijden allen hybride en ook bij de verzending worden artikelen zo compact mogelijk en met weinig plastic ingepakt. De transitie naar duurzaamheid is niet van de ene op de andere dag geregeld, maar het streven ernaar is al winst.

Leveranciers aan het woord

Vijf leveranciers delen hier hun ervaring met Cycletech:

Maarten Spanjaart, ABUS: “We hebben anderhalf jaar geleden ons distributiesysteem herzien. Er is sindsdien nog ruimte voor vier grossiers en één daarvan is Cycletech! Onder meer vanwege de specifieke klantengroep die het bedrijf bedient. Er zitten namelijk veel typische binnenstadwinkels in hun bestaande en groeiende klantenkring. Met die zaken wilden wij graag in contact blijven. Het bedrijf is van oudsher zeer goed vertegenwoordigd in deze steden.

Met hun eigengereide aanpak zijn zij een prachtig voorbeeld hoe je als groothandel succesvol kunt zijn

Voor ABUS is dat natuurlijk interessant. Sinds kort leveren we niet alleen sloten via Cycletech, maar ook de kinderhelmen. Onze relatie is gewoon heel goed en dus kijken we steeds naar mogelijkheden om elkaar te versterken.”

Guido van Liessum, Axa: “Het is een uniek bedrijf in de Benelux. Met hun eigengereide aanpak zijn zij een prachtig voorbeeld hoe je als groothandel succesvol kunt zijn in de fietsbranche. Veel dealers waarderen hun no-nonsensaanpak. Cycletech en AXA vormen al jaren een goede match en binnen de distributie van AXA verzorgen zij een belangrijk deel. Ook voor de komende jaren willen wij onze samenwerking met hen intensiveren. We wensen hen alvast een spetterende start toe in hun nieuwe pand.”

Stabiele band

Tim Dral, CST: “Onze samenwerking met Cycletech is de afgelopen jaren verder geïntensiveerd. De contacten met Remco, Bart, Paul en de andere mensen uit het team zijn erg goed! We weten elkaar snel te vinden en de samenwerking verloopt al jaren erg fijn. Ons programma past goed bij de stadsgerichte klanten van Cycletech. Ook hebben wij samen met hen onze CST displays succesvol onder de aandacht gebracht in de grote steden. We wensen het bedrijf veel succes in het nieuwe pand en kijken uit naar de toekomst!”

Fiew Sieng Goo, Schwalbe: “Cycletech kennen we sinds begin jaren negentig, toen heette de groothandel nog Van Zuiden. We hebben met hen vele veranderingen gezien in de tweewielerbranche, maar onze goede samenwerking en ons partnerschap is nog altijd onveranderd en onverminderd sterk. Het is goed dat Cycletech steeds verder professionaliseert, dit is in de huidige markt gewenst. Wij vertrouwen erop dat we de stabiele ‘band’ met Cycletech nog lang behouden!”

Enthousiast team

Henk Barten, Simson: “We werken nu ruim een jaar samen en zijn daarover zeer tevreden! Cycletech heeft een enthousiast team met vertegenwoordigers, en wij hebben op onze beurt een goed team met salespromotors die adviseren en helpen bij winkelinrichting. Samen met de dealers vormen we een perfect drieluik, waarbij Cycletech steeds de partij is die de winkels bevoorraadt, Simson gaat immers nooit rechtstreeks naar de dealers.

Samen met de dealers vormen we een perfect drieluik

Cycletech heeft een sterke eigen klantenkring en daardoor komen we ook bij nieuwe, voor ons nog onbekende zaken, met veel potentie. Belangrijk is dat Cycletech het volledige assortiment voert, zodat dealers met alle producten kennis kunnen maken.”

Dit artikel is gesponsord door Cycletech