Kingpolis en KNWU slaan handen ineen

Liefhebbers van (baan) wielrennen, mountainbiken of veldrijden? Laat ze kiezen voor de beste verzekering: de KNWU fietsverzekering; af te sluiten bij de rijwielspecialist of online via racefietspolis.nl.

Kingpolis heeft samen met de KNWU dé fietsverzekering ontwikkeld voor de sportieve fietser. Een verzekering die inspeelt op de behoefte om een (carbon) fiets goed te verzekeren. Uw klant kan nu zowel de racefiets, mountainbike, BMX als handbike verzekeren tegen diefstal en (wedstrijd)schade.

Extra verzekeren tegen wedstrijdschade

Met deze KNWU-fietsverzekering is de fiets standaard verzekerd tijdens club-/trainingswedstrijden. Uniek is nu de mogelijkheid om extra te verzekeren tegen wedstrijdschade tijdens KNWU-wedstrijden. Of dit nu een BMX-wedstrijd is, een wedstrijd op de weg, wielerbaan of in het veld. Alles is mogelijk!. De klant kan zowel nieuwe als gebruikte fietsen verzekeren.

Basisdekking / diefstal

De verzekering vergoedt schade aan de fiets bij beschadiging en diefstal, afhankelijk van de door hem of haar gekozen dekking. De fietsverzekering van Kingpolis keert altijd uit in natura. Dit betekent dat, wanneer een fiets is gestolen, de klant een nieuwe fiets mag uitzoeken voor het verzekerde bedrag. Kingpolis hanteert hierbij in het eerste jaar geen afschrijving. Na het eerste jaar vindt er een afschrijving plaats van 1 procent per maand van het verzekerde bedrag. Het eigen risico bedraagt € 50,-.

Beschadiging / total loss

De rijwielzaak repareert de fiets zo snel mogelijk en de verzekeraar vergoedt de kosten minus het eigen risico van € 50,-. Als de kosten van de reparatie te hoog zijn of als een fiets niet meer gerepareerd kan worden, krijgt de klant een nieuwe fiets. Kingpolis hanteert geen afschrijving het eerste jaar, daarna vindt er een afschrijving plaats van 1 procent per maand.

Persoonlijke eigendommen standaard meeverzekerd

Fietsgerelateerde persoonlijke eigendommen op het lijf gedragen (zoals bril, helm en sporthorloge) zijn standaard meeverzekerd tot een maximum bedrag van € 350,- per gebeurtenis. Het eigen risico bedraagt € 25,- per gebeurtenis.

Standaard maximaal drie fietsen verzekerd

Tot drie fietsen zijn verzekerd op deze polis, voor de tweede en derde fiets geldt alleen dekking tegen beschadiging van 25 procent van de verzekerde som tot een maximum van € 1.000,-.

Modules

De basisdekking kun je uitbreiden met de volgende module(s):

Module Carbon

Wanneer een klant kiest voor deze dekking is hij in geval van een breuk in het frame verzekerd voor de herlevering van een nieuw frame. Om deze breuk vast te stellen, maken wij een scan van het frame. De eerste 3 jaar vindt er geen afschrijving plaats, vanaf de 37e maand bedraagt de afschrijving 1 procent van het verzekerde bedrag per maand. Het eigen risico bedraagt € 50,- per gebeurtenis.

Module wedstrijddekking plus

Wanneer de klant kiest voor deze dekking is hij ook verzekerd voor schade opgelopen tijdens wedstrijden waarvoor een KNWU-licentie nodig is.

Wat is niet verzekerd?

  • Schade die iemand met zijn fiets aan anderen veroorzaakt is niet verzekerd. Ook schade die is ontstaan door opzet, slijtage, onvoldoende onderhoud of verhuur is niet verzekerd.
  • Schade aan banden, bel, kabels en beschadigingen zoals krassen, deuken en andere ontsieringen zijn niet verzekerd.

Waar verzekerd?

De verzekering is geldig in heel Europa.

Automatisch lid van de KNWU

Met de KNWU fietsverzekering is een fiets niet alleen goed verzekerd tegen schade en diefstal, maar word de klant ook automatisch lid van de KNWU (tenzij hij/zij dat al is natuurlijk). De klant profiteert direct van vele voordelen zoals korting op KNWU en NTFU wedstrijden en toertochten. Ook is de verzekerde via de KNWU meteen aanvullend verzekerd voor:

  • Aansprakelijkheid
  • Ongevallen
  • Rechtsbijstand

Wijziging doorgeven of schade melden? Dan regelt een klant dit heel gemakkelijk en snel via de racefietsspecialist of Kingpolis. Uiteraard kunnen klanten ook hun gewone fiets bij ons verzekeren!

Dit artikel is gesponsord door Kingpolis.