Innovatieve trapondersteuning voor meer fietsplezier

Het 'Made in Germany' Pendix eDrive is een elektronisch trapondersteuningsysteem dat op vrijwel elke fiets gemonteerd kan worden. De ombouwset is een duurzame oplossing voor fietsliefhebbers die hun favoriete fiets kunnen blijven gebruiken als e-bike. Sinds januari 2019 is er ook de mogelijkheid om een Santos e-bike aan te schaffen die is uitgerust met een Pendix eDrive.

De Pendix eDrive bestaat uit een 50Nm, 250 watt middenmotor met krachtsensor en een 48 volt lithium-ion accu met een capaciteit van 300 watt-uur of 500 watt-uur. De direct-drive motor levert trapondersteuning tot 25 km/uur volgens de geldende Europese normen. The actieradius varieert van 45 tot 105 km met een 300 watt-uur accu en van 70 tot 160 km met een 500 Watt-uur accu. Het totale gewicht, inclusief accu, is maar 6,5 kg en draagt bij aan de stabiliteit van de fiets doordat motor en accu op het laagste punt van het frame gemonteerd kunnen worden.

Interessante features

De Pendix accu is niet alleen maar de energiebron voor het hele systeem. Het vervangt ook het display, dient als besturingssysteem en verrast de gebruiker met features zoals de USB-C interface, app connectiviteit, accu indicator met dim functie en als tafellamp. De drie ondersteuningsstanden (Eco Smart en Sport) kunnen worden geselecteerd door de knop bovenop de accu te verdraaien.

De led-verlichting rondom verandert kleur; van groen naar geel, oranje en rood, afhankelijk van de hoeveelheid resterende energie in de accu, wat een display en allerlei kabels overbodig maakt.  Door in Eco-modus de aan-uitknop drie seconden ingedrukt te houden kun je de lichtintensiteit dimmen. Door hetzelfde te doen in de Sport-stand wordt de led-ring als tafellamp geactiveerd.

App

De USB-C interface kan worden gebruikt om telefoons op te laden, voor navigatie of fietsverlichting. Consumenten kunnen hun telefoon verbinden met accu’s die geproduceerd zijn na 1 juli 2018 en de Pendix App gebruiken (verkrijgbaar via de App- en Playstore).  De Pendix App geeft gedetailleerde informatie zoals de snelheid, gemiddelde snelheid, afgelegde route, trapfrequentie, geselecteerde ondersteuningsstand en meer. De geïntegreerde navigatiefunctie maakt het eenvoudig om via de optimale route op je bestemming te komen. Dealers kunnen een speciale App downloaden om meer informatie van de Pendix eDrive te bekijken voor instellingen, onderhoud en bij storingen.

De accu is eenvoudig uit te nemen en door de uitschuifbare stalen beugel kan eenvoudig een kettingslot gehaald worden om diefstal te voorkomen.

Pendix op Velofollies

Op de Velofollies kunnen geïnteresseerde bezoekers de Pendix eDrive ervaren op de Santos stand (stand R7). Om de flexibiliteit van de Pendix eDrive te demonstreren laat de Belgische distributie partner SWYFF verschillende fietsen zien met een Pendix-systeem (stand 326).

Pendix is vertegenwoordigd in 18 landen en is verkrijgbaar via meer dan 780 geautoriseerde dealers. 37 fietsfabrikanten vertrouwen op de hoge kwaliteit Pendix systemen voor hun e-bikes en 35 bezorgdiensten hebben voor hun werknemers hun fietsenpark uitgerust met Pendix eDrive systemen.

Netwerk

Voor meer informatie over het dealer-netwerk in België en Nederland:

  • Distributie Nederland: FON – Fiets Ombouwcentrum Nederland | Gerben Meijer|  +31 (0)267 071 270 | retailers@pendix.nl | www.pendix.nl
  • Distributie België: Nesco bvba | Denis Vanneste | +32 (0)56 62 02 90 | retailers@pendix.be | www.pendix.be

Dit artikel is gesponsord door Pendix.

Dit vind je misschien ook interessant