Jury onder de indruk van niveau bedrijven

De onafhankelijke jury van de Tweewielerwinkel van het Jaar-verkiezing is onder de indruk van de bedrijven die zich hebben aangemeld voor de verkiezing. Voorzitter Ferry Smith: “Het zijn stuk voor stuk topondernemingen die kans maken op de titel. Het aantal aanmeldingen én het niveau van de winkels was ongekend hoog.”
Een deel van de vakjury met van links naar rechts Sacha Boedijn, Hedwig Berendsen, Ferry Smith en Guy Crab.

Uit alle bedrijven die zich voor de verkiezing van de Tweewielerwinkel van het Jaar 2019 hebben aangemeld, zijn door de jury op basis van de kengetallen, de onderbouwing voor deelname en de toekomstvisie 25 tweewielerwinkels genomineerd. Juryvoorzitter Ferry Smith, director Public Affairs van de ANWB, vertelt over deze winkels: “Ze maken allen een sterke indruk, zowel in argumentatie als in visuele beoordeling. Met deze 25 genomineerde bedrijven hebben we een mooie mix van winkels uit Nederland en Vlaanderen en van supergrote winkels tot familiebedrijven.” Smith zit ook in de jury van het Autobedrijf van het Jaar en weet dus waarover hij praat: “Het valt me op dat tweewielerbedrijven het duidelijk beter doen qua winkeluitstraling. Daar kan het gemiddelde autobedrijf een voorbeeld aan nemen. Ik ben onder de indruk van de details qua sfeer, zoals een gezellige koffiehoek, die ik op de foto’s heb gezien.”

Overige juryleden

Bij de eerste selectie waren namens de jury ook Hedwig Berendsen (redacteur Tweewieler), Sacha Boedijn (secretaris Fietsen RAI Vereniging) en Guy Crab (algemeen secretaris TRAXIO Tweewielerbedrijven) aanwezig. In de volgende ronde wordt de jury aangevuld met Costja Gontscharoff (ontwerper/specialist winkelinrichting, designer Zwarthout) en Paul de Vries. Paul de Vries is social media specialist bij Marktplaats en hij gaat de bedrijven online doorlichten. Daarnaast krijgen de 25 winkels een kredietwaardigheidscheck en een mystery visit.

4 regiowinnaars

Na de analyse van de 25 bedrijven komt de jury weer bij elkaar om de vier Regiowinnaars te bepalen. Deze winkels krijgen vervolgens bezoek van de vakjury. De vakjury wordt in deze finaleronde aangevuld met een onafhankelijke accountant en een mystery shopper. Zij kiezen gezamenlijk de Tweewielerwinkel van het Jaar 2019. De titel wordt uitgereikt op vrijdagavond 1 maart 2019 tijdens Bike MOTION Benelux die wordt gehouden in de Jaarbeurs Utrecht.

Hoofdsponsor

Vriend van de verkiezing