NOVITEITEN op Bike MOTION en de E-bike Xperience

NOVITEITEN op Bike MOTION en de E-bike Xperience

Op de beurzen Bike MOTION en E-bike Xperience - die van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart worden gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht - wordt een keur aan noviteiten gepresenteerd. Tweewieler zet de belangrijkste op een rij.

Met Bike MOTION, de E-bike Xperience en de Fiets en Wandelbeurs in het voorjaar geeft organisator Jaarbeurs de seizoenstart een boost. De drie beuren samen presenteren een groot aanbod van bekende grote merken met de nieuwste producten. U vindt alles onder één dak in verschillende hallen.


Fietskennis vergroten bij Shimano op Bike MOTION

Shimano bouwt speciaal voor Bike MOTION Benelux een volledige Shimano Service Center-werkplaats op in de Jaarbeurs. Met prachtig Park Tool-gereedschap, maar natuurlijk ook met de nieuwste producten van Shimano, zoals de XTR- en 105-groepsets. Vanuit de werkplaats staan de specialisten van Shimano drie dagen lang klaar om alle technische vragen te beantwoorden. Benieuwd hoe hetelektronische schakelsysteem Di2 werkt?
Of meer weten over E-TUBE? Geen geheim blijft je bespaard. De hele Bike MOTION maken bezoekers bij Shimano kans op een waardecheque die ze kunnen verzilveren bij een Shimano Service Center in de buurt. Meedoen kan via één van de iPads die op de Shimano stand liggen. Deelnemers ontvangen bij inschrijving een Park Tool gadget.
De Shimano-stand vind je in hal 8, stand: B010.


Multicycle presenteert Prestige EMB

Multicycle presenteert op de E-Bike Xperience in de Jaarbeurs in Utrecht zijn vernieuwde collectie e-bikes, met onder andere de Prestige EMB. De Prestige EMB is het topmodel van Multicycle. Deze sportieve e-bike beschikt over een Brose middenmotor, Gates Carbon Drive riemaandrijving, Shimano XT hydraulische schijfremmen en Alfine-8 versnellingsnaaf.
Het afgelopen jaar heeft bij Multicycle in het teken gestaan van doorontwikkeling en dat is terug te zien in de nieuwe collectie, zo laat het merk weten. De fietsen die Multicycle heeft ontworpen, zijn bedoeld voor de actieve fietsliefhebber die kiest voor kwaliteit. Tegelijkertijd kan ook de forens bij Multicycle terecht. De nieuwe collectie is namelijk ook bedoeld voor de functionele fietser. Op de E-Bike Xperience kan iedereen kennis maken met de vernieuwde collectie van Multicycle. Het merk heeft vier modellen e-bikes: de Prestige, Legacy, Voyage en Noble.
U vindt Multicycle op stand 2.PP01.


8,2 voor Popal E-Volution 12.2 in ANWB-rijtest

Met een e-bike van Popal heb je een elektrische fiets met een mooie prijs-/kwaliteitsverhouding, aldus de fabrikant. Zo kwam de Popal E-Volution 12.2 met een cijfer van 8,2 uit 10 als beste e-bike met voorwielmotor uit de Rijtest van ANWB Fietsexpert.
Voordelen van de E-Volution 12.2 waren de stille motor, de gladde lasnaden en de afmontage. De E-Volution 8.1 met middenmotor scoorde een 8,1. ‘De zithouding is relaxt en dankzij de instelbare stuurpen vind je altijd je favoriete positie. De monoshock-voorvork draagt bij aan het uiterlijk en geeft voldoende demping voor een comfortabele rit’, aldus de ABWB. Popal wil ook inspelen op de wensen van hulpbehoevenden. Met de vernieuwde Driewieler E-Luxe wil het merk een stapje verder zetten op het gebied van gemak en veiligheid. Zo werd het stalen frame vervangen voor een aluminium variant, wat de driewieler extra licht maakt. Ook voegde Popal een verstelbaar stuur en een ringslot op het voorwiel toe.
U vindt Popal op stand 2.E019.


SKS Germany Speedrocker spatbordset

De nieuwe Speedrocker van SKS Germany heeft een nominatie gekregen voor een Bike Motion Award. Deze spatbordset is ontwikkeld voor gravelbikes, cyclo-crossers en racefietsen met bredere banden. De Speedrocker heeft een dubbele spoilerfunctie vóór en de variabele telescoopfunctie achter om het spatbord te verlengen. De op schijfremmen afgestemde spatbordset heeft een adviesprijs van € 49,99 en komt met 5 jaar fabrieksgarantie van SKS Germany.
U vindt SKS Germany op stand 8.D036.


Tunap tweesporenbeleid: fiets- én lichaamsverzorging

Tunap Sports introduceert een nieuwe productlijn die zich richt op de fietssport en de atleet. Dit is een concept waarbij fietsverzorgings- en lichaamsverzorgingsproducten van één fabrikant komen. Producten voor alle fietsliefhebbers met stadsfietsen of e-bikes tot de Pro Cycling Teams. Niet zonder reden is Tunap Sports daarom partner van onder andere Bora Hans Grohe en Bigla Uci Women’s team en het Ghost MTB Team. Speerpunten op de Bike MOTION zijn op de stand van Tunap: hoe smeer ik mijn ketting en hoe reinig ik mijn e-bike?
U vindt Tunap Sports op stand 10.B052.


Nieuwe racetechnologie Koga

Koga gaat samenwerken met SRAM voor de lancering van de Kimera Prime Limited: een racefiets afgemonteerd met de nieuwe SRAM Red eTAP AXS waarbij de 2x12-speed drive train draadloos wordt bediend. Bij de ontwikkeling van de fiets stond kwaliteit van het frame voorop, gecombineerd met moderne onderdelen en de combinatie van functionaliteit en vormgeving.
De basis wordt gevormd door het frame, specifiek ontwikkeld voor het gebruik van schijfremmen en opgebouwd uit 40T High Modulus carbon en een geïntegreerde full carbon voorvork. Verschillende andere onderdelen van deze fiets zijn ook uitgevoerd in carbon, zoals het stuur met geïntegreerde stuurpen, de zadelpen en de brug van het Selle San Marco Aspide racezadel. Koga heeft voor dit model gekozen voor een 48-35T crankset in combinatie met een 10-28T cassette en ‘flattop’ ketting. Via de SRAM app is de batterijstatus te bekijken, zijn de instellingen van de elektronische onderdelen te wijzigen en kan de software geüpdatet worden.
U vindt Koga in de Accell-stands 8.A048 en 8.B048, 1.C012 en 1.C014.


Sigma introduceert ROX 12.0 SPORT

Met de ROX 12.0 SPORT presenteert Sigma haar nieuwste ontwikkeling op het gebied van de GPS-fietscomputer. Behalve de bekende trainingsfuncties van de ROX-serie biedt de ROX 12.0 een volledig nieuw ontwikkeld kaartgebaseerd navigatiesysteem, dat zowel op de weg als in het terrein de optimale routing voor elk sportprofiel maakt. Het hoge resolutie 3 inch kleurendisplay is modern vormgegeven, heeft een grafische interface en een touchscreen. Het is eenvoudig en intuïtief te bedienen. Bijzonder praktisch: met de home-knop komt men vanuit elke menu-punt direct terug in het hoofdmenu.
De ROX 12.0 valt niet alleen op door haar robuuste behuizing, maar ook door de snelle routeberekening en vloeiende kaartopbouw. Dankzij de snelle gegevensuitwisseling via WiFi kunnen tochten uit de portals Komoot, Strava en GPSies direct worden ingeladen en gefietst.
De ROX 12.0 kan snel aan de wensen van zijn of haar gebruiker worden aangepast.
De ROX 12.0 is in de standaard kleuren ‘grey’ en ‘white’ verkrijgbaar. Wie er graag een individueel tintje aan wil geven, kan zijn ROX 12.0 door de drie gekleurde buitenschalen aan de stijl van de fiets en fietser aanpassen.
U vindt Sigma op stand 11.C004.


Nieuw: Canyon Inflite CF SL (ook in Corendon-kleuren)

Vorig jaar introduceerde Canyon de nieuwste carbon crossfiets, de Inflite CF SLX. Dit jaar is het de beurt aan de betaalbaardere, maar net zo goede CF SL. De Inflite CF SL heeft net zo'n geavanceerd frame als de iets lichtere CF SLX, maar is net wat betaalbaarder. De crosser is ook verkrijgbaar als Team Edition in de kleuren van Team Circus Corendon en afgemonteerd met volledige Ultegra DI2 groep.
U vindt Canyon op stand 8.C010.


Nieuw fietsonderdelenmerk: CloseTheGap

Op Bike MOTION presenteert het nieuwe Nederlandse merk CloseTheGap zich met een aantal nieuwe producten. Het merk is een doorontwikkeling van het merk HideMyBell, dé fietsbel voor sportieve fietsers. Het start-up bedrijf laat bezoekers aan de beurs kennismaken met de nieuwste HideMyBell insider en de CoverMyBack. Op de stand wordt live getoond hoe de productontwikkeling bij CloseTheGap in zijn werk gaat.
U vindt CloseTheGap op stand 8.F011.


Italvega: Italiaanse glorie met Nederlands tintje

Het merk Italvega is ontstaan uit de ambitie om sport, mode en duurzaamheid samen te brengen in de fietsindustrie. Het merk brengt klassiek design samen met moderne technologie. De racefietsen zijn ontwikkeld voor diehard wielrenners, die niet alleen een geweldige rijervaring willen, maar er ook goed uit willen zien.
Op de stand van Italvega vind u ook raceschoenen van Luigino Verducci. Deze schoenen zijn niet alleen stijlvol, stijf en licht, maar ook handgemaakt.
U vindt CloseTheGap op stand 11.F009.


Tacx NEO 2 Smart en de FLUX 2 Smart

Op Bike MOTION zijn de nieuwste Tacx-trainers NEO 2 Smart en FLUX 2 Smart uitgebreid te testen. Tacx introduceert de NEO 2 Smart als de stilste, meest realistische en nauwkeurigste trainer van dit moment. Deze trainer heeft functies zoals de Road feel, Dynamische inertie en Descent simulation. Daarnaast heeft de trainer pedaalslag-analyse, waarmee je jouw krachtverdeling en fietsprestaties kunt verbeteren. Met de indoortrainer kun je hellingshoeken tot wel 25 procent en sprints tot 2200 Watt simuleren.
De Tacx FLUX 2 Smart heeft in vergelijking met zijn voorganger een grotere en sterkere rem-unit en een zwaarder vliegwiel. De FLUX 2 Smart heeft een breder simulatiebereik, een beter fietsgevoel en een nauwkeurigere vermogensmeting dan zijn voorganger. De trainer is gemaakt om vibraties en geluidsniveau tot een minimum te beperken.
U vindt Tacx op stand 8.C026.


Merida introduceert Reacto YC Edition

Merida komt naar Bike MOTION met een spectaculaire limited edition racefiets: de high-tech Reacto YC (Your Choice) Edition. De Reacto YC is een high-tech aeroracer met een hoogwaardige afmontage met hydraulische schijfremmen. Het high-tech karakter wordt onderstreept door de kleurstelling van de fiets. De fiets is gebouwd rond het Reacto CF2 carbon frame met trillingsdempende S-FLEX zadelpen en is afgemonteerd met mechanische Shimano Dura Ace derailleurs, Shimano Ultegra schijfremmen, aero-stuur en Prologo Zero 2 zadel. De fiets weegt 8,2 kg.
U vindt Merida op de stands 9.C084 en 9.C100.


Trendy tas voor hippe Brompton

Stoer, praktisch en degelijk; zo typeert Clarijs Bike Bags de nieuwe draagbare fietstas die eenvoudig op de voordrager van de Brompton kan worden geklikt.
De hippe Londense vouwfiets Brompton is niet meer uit het stadsbeeld weg te denken.
Speciaal voor deze urban kanjer maakte Clarijs een bijpassende, stoere schoudertas die eenvoudig aan de Brompton-voordrager geklikt kan worden.
U vindt Clarijs Bike Bags op stand 10.G037.


Magura: #customizeyourbrake ergonomie-opties

Geen twee handen zijn gelijk. Dus waarom moet iedereen het dan met dezelfde hendel doen? Met in totaal vier verschillende remhendels, drie soorten remvoeringen en nieuwe designopties maakt Magura de inzichten uit de profsport nu toegankelijk voor alle klanten. Door te upgraden met een nieuwe remhendel, bijvoorbeeld de 1-vinger HC3-remhendel, kan de rem individueel op de eigen rijstijl worden geoptimaliseerd. De hendel is ontwikkeld samen met Danny MacAskill en biedt een traploze instelling van rempower en doseerbaarheid. Maximale power voor harde ondergronden en fijne doseerbaarheid voor glibberige trails.
U vindt Magura op stand 10.A041.


Eerste TrueBike op Bike MOTION

Nadat in november de eerste 3 prototypes waren gemaakt, zijn de eerste TrueBikes van TrueKinetix nu in productie. Door het trainen op een TrueBike ervaart de fietser realistische spierbelasting zoals bij het buiten fietsen. Er is geen sprake van een vliegwiel maar van gerobotiseerde weerstand, Het is derhalve de eerste gerobotiseerde indoor trainingsfiets ter wereld. Vóór de lancering op 1 maart bij Bike MOTION zijn de eersten klaar.
U vindt TrueBike op stand 11.F029.