artikel

Marijn Hermsen: ‘Dankzij loopbaancoaching ben ik weer blij met mijn werk’

Ondernemen 1119

Na tien jaar werken in de tweewielerbranche liep fietstechnicus Marijn Hermsen vast. Hij kon zijn ambities niet kwijt in zijn werk en twijfelde: ligt het aan mij of zit ik op de verkeerde plek? Loopbaancoaching gaf hem zijn motivatie en werkplezier terug. “Ik had dit veel eerder moeten doen.”

Marijn Hermsen: ‘Dankzij loopbaancoaching ben ik weer blij met mijn werk’

Ik werk hard en toch heb ik het idee dat ik niet verder kom. Dat gevoel had Marijn Harmsen toen hij vorig jaar contact opnam met een OOMT-loopbaancoach. “Fietsen en fietstechniek is het mooiste wat er is”, vertelt hij. “Vroeger gingen we op fietsvakantie en sleutelde ik samen met mijn vader aan fietsen. Toen ik aan de Bikeflex-opleiding begon, vielen de puzzelstukjes dus op zijn plek: de fietswerkplaats past bij mij.”

Hermsen deed bij verschillende bedrijven ervaring op. Omdat hij meer wilde weten over management, volgde hij de MBO Niveau 4-opleiding tot manager retail. “In mijn vorige baan kon ik mijn ambities niet kwijt. Ik wilde  meer met management doen en dat kwam er niet van. Het werk liep stroef en ik begon aan mijzelf te twijfelen. Totdat een collega een tip gaf over loopbaancoaching.”

Kiezen voor mijn ambities

Tijdens het kennismakingsgesprek met OOMT-loopbaancoach Tamara was het meteen raak. “Ze stelde precies de juiste vragen. Door de coachingsgesprekken weet ik beter wat mijn talenten zijn en hoe ik die in mijn werk kan gebruiken. Het vertrouwen in mijn vakkennis en mijzelf kwam terug. Ik ontdekte dat ik niet op de juiste plek zat.”

Begin dit jaar stapte Marijn over naar een andere baan. “Dankzij de loopbaancoaching durfde ik voor mijn ambities te kiezen. In mijn nieuwe werk heb ik meer verantwoordelijkheid. Ik krijg de ruimte om te doen waar ik goed in ben. Ik sleutel, heb contact met klanten en mag meedenken over de organisatie van de winkel en de werkplaats.” Door de loopbaancoaching is hij weer blij met zijn werk. “Het heeft mij het duwtje in de rug gegeven dat ik nodig had.”

Met een coach praten geeft inzicht in jezelf en in je werk. Het dwingt je tot kritisch nadenken.

Ervaringscertificaat

Wat vindt hij het belangrijkste voordeel van loopbaancoaching? “Met een coach praten geeft inzicht in jezelf en in je werk. Het dwingt je tot kritisch nadenken. Waar sta ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Coaching schept duidelijkheid. Ik weet nu wat mijn kwaliteiten en valkuilen zijn.”

Door de contacten met de OOMT-loopbaancoach is Marijn begonnen met een nieuw opleidingstraject. “Ik wil mijn EVC-certificaat halen. De meeste vakkennis heb ik in de praktijk geleerd. Met het EVC-certificaat kan ik laten zien wat ik kan. Ik wil graag instromen in het volwassenenonderwijs en doorleren. Dat is allemaal het resultaat van loopbaancoaching.”

Iedereen die wil, kan zichzelf ontwikkelen en verder komen, vindt Marijn. “Groeien in je werk gaat verder dan techniek. Het gaat ook om leren over jezelf. Praten met een loopbaancoach helpt je op weg als het niet lekker gaat, maar ook wat als je meer uit je werk of uit jezelf wilt halen. Je haalt er altijd wel iets uit.”

Leuker werken met OOMT-loopbaancoaching

Meer plezier in je werk. Nieuwe talenten of doorgroeimogelijkheden ontdekken. Nieuwe loopbaankeuzes maken. Van individuele medewerkers tot complete teams, de OOMT-loopbaancoaches staan klaar om je daarbij te helpen. Kijk op www.oomt.nl/loopbaancoaching of bel 030-6087755 en ontdek wat de OOMT-loopbaancoaches voor jou kunnen doen.

Reageer op dit artikel