Made in Germany: premium fietsen naar eigen smaak dankzij Custom Made concept

Made in Germany: premium fietsen naar eigen smaak dankzij Custom Made concept

Bij Velo de Ville vertelt elke geproduceerde fiets zijn eigen verhaal. Dankzij het Custom Made concept en de talloze configuratiemogelijkheden kunnen dealers de persoonlijke wensen van hun klanten realiseren.

Premiummerk Velo de Ville van AT-Zweirad staat sinds 1966 voor op maat gemaakte fietsen en e-bikes van topkwaliteit. Het bedrijf, dat vandaag de dag nog steeds door de familie wordt geleid, werd in Altenberge in het Münsterland opgericht door Albert Thiemann.

Om de flexibiliteit van de op de klant afgestemde productie van fietsen en elektrische fietsen te vergroten, werd in 1998 een milieuvriendelijke faciliteit voor het poedercoaten van frames gebouwd. Op deze manier worden de handgebouwde fietsen en e-bikes perfect aangepast aan de individuele behoeften van klanten.

Door zelf de frames te poedercoaten, maakt de fabrikant een grondstofbesparend productieproces mogelijk en stelt daarmee duurzaamheid en het milieu voorop. De individualiteit van het Custom Made principe en de aandacht voor detail en kwaliteit kenmerken de filosofie van Velo de Ville.

Custom Made aanpak

De Custom Made invulling van Velo de Ville is gebaseerd op een modulair principe. Klanten kunnen kiezen uit zes modelseries met verschillende basismodellen die verschillen in framegeometrie, zitpositie en gebruiksgebied: Allround, SUV, Urban Mobility, Compact, Comfort en Fully Tour. Elk van deze basismodellen kan worden aangepast aan de individuele wensen van de rijder. Door gebruik te maken van de online configurator is het mogelijk om samen met de klant de framevorm en -hoogte en elk onderdeel naar wens te veranderen.

De configuratie kan onder meer worden aangepast aan de lengte van de rijder, de gebruikelijke omstandigheden op de route en de individuele smaak. De keuze uit 33 kleuren geeft een duidelijk unique selling point en de mogelijkheid tot vrije ontwikkeling voor de klanten van de dealers. Elke geproduceerde fiets is dus maatwerk en optimaal afgestemd op de levensstijl en wensen van de rijder.

Nieuwe oplossing voor bedrijfs- en huurfietsenvloot

Steeds meer bedrijven en lokale overheden stappen over op moderne mobiliteit en hebben partners nodig die hen helpen bij het opzetten van een e-bike vloot. Met de corporate website toont Velo de Ville dealers en hun klanten de belangrijkste stappen op weg naar een geïndividualiseerde bedrijfs- of huurvloot. Dankzij de eenvoudige navigatie en het brede scala aan individualiseringsopties is het nu eenvoudig om het mobiliteitsconcept te ontwikkelen dat perfect bij het bedrijf past.

Dit artikel is gesponsord door AT-Zweirad.