Nieuwe Yamaha PWseries C2-aandrijving: licht, veelzijdig en krachtig

Nieuwe Yamaha PWseries C2-aandrijving: licht, veelzijdig en krachtig

Yamaha's uitgebreide assortiment compacte high-tech aandrijvingen wordt verder versterkt met de lancering van de nieuwe PWseries C2, een lichtgewicht, stijlvolle en veelzijdige e-bikeaandrijving gericht op het stads- en forenzensegment.

De nieuwe PWseries C2 is ontwikkeld op basis van de succesvolle PW-CE en levert 10% meer koppel dan het vorige model, waardoor de allround prestaties op straat toenemen.

In de afgelopen 30 jaar heeft Yamaha een succesvolle serie compacte en lichtgewicht aandrijvingen met een hoog koppel ontwikkeld, die bekend staan om hun soepele en directe vermogensafgifte. Met behulp van geavanceerde elektronische regeltechnologieën leveren ze een natuurlijk gevoel dat zorgt voor een unieke en plezierige rijervaring. Yamaha-aandrijvingen, die door veel toonaangevende e-bike merken worden gemonteerd, hebben wereldwijd een reputatie opgebouwd vanwege hun eersteklas kwaliteit, uitstekende betrouwbaarheid en efficiënte wereldwijde ondersteuning. 

PWseries C2 

Met een maximumkoppel van 85 Nm en een gewicht van slechts 2,6 kg is de PW-XM de eersteklas eMTB-aandrijving van Yamaha Motor. Deze high-tech motor is uitgerust met een lichtgewicht magnesium behuizing en geproduceerd met behulp van Yamaha's uitgebreide kennis over het gietproces. Niet verrassend dus dat deze motor de hoogste vermogen gewichtsverhouding heeft van alle Yamaha e-bikesystemen. 

Compact en stil 

Het kleine formaat geeft de ontwerpers van e-bikes de vrijheid om een soepel bestuurbaar en wendbaar chassis met een goede grondspeling te creëren - en de fluisterstille werking verbetert de algehele rijervaring en draagt bij aan een prettigere omgeving voor iedereen. 

Krachtig en licht 

Met een koppel van 55 Nm presteert de PWseries C2 sterk in ritten binnen en buiten de bebouwde kom. Of je nu van huis naar je werk fietst of naar het plaatselijke café, deze high-tech e-bikeaandrijving levert volop directe prestaties in combinatie met een natuurlijk gevoel. Met een gewicht van slechts 3 kg presteert de PWseries C2 ver boven zijn gewicht, waardoor het een van de aantrekkelijkste aandrijvingen is voor veel e-bikes in de instapklasse. 

Toonaangevende hulptechnologieën voor rijders 

Met 30 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van aandrijvingen voor e-bikes is Yamaha een van de toonaangevende namen in de ontwikkeling van geavanceerde hulptechnologieën voor rijders. Het nieuwe PWseries C2 aandrijvingssysteem profiteert van Yamaha's toonaangevende software die direct reageert op veranderende omstandigheden, zodat de rijder kan genieten van een soepele, naadloze en natuurlijk aanvoelende pedaalondersteuning.  

Automatische Ondersteuningsstand 

Met behulp van een reeks sensoren kan de automatische ondersteuningsmodus van de PWseries C2 overschakelen naar een van de vier verschillende ondersteuningsinstellingen, afhankelijk van het type rit. Dit vermogen om onmiddellijk te reageren op situaties zoals hellingen of tegenwind betekent dat het juiste vermogensniveau automatisch naar de pedalen wordt overgebracht wanneer dat nodig is, waardoor deze nieuwe aandrijving bij uitstek geschikt is voor verschillende soorten ritten, variërend van drukke straten in de stad tot heuvelachtige trails. 

Vier ondersteunings- en UIT-niveaus

Fietsers kunnen kiezen uit vier verschillende ondersteuningsniveaus - Hoog, Standaard, Eco en Eco+ - zodat ze hun prestaties kunnen afstemmen op hun manier van rijden. Dit geeft fietsers ook de mogelijkheid om een ondersteuningsmodus te selecteren die past bij hun actieradius. 

Walk Assist 

Wanneer de e-bike wordt geduwd, biedt een Walk Assist-functie extra ondersteuning die het gemakkelijker maakt om te bewegen bij het wegzetten of oversteken van een voetgangersgebied. 

Compatibel met alle Yamaha-schermen en -batterijen 

De PWseries C2 is volledig compatibel met alle schermen en accu's van Yamaha en biedt e-bikefabrikanten meer flexibiliteit in het ontwerp - waardoor deze nieuwe aandrijving een aantrekkelijke optie is voor nieuwe stads- en forensenmodellen. 

Dit artikel is gesponsord doorYamaha.