Dit zijn de 5 bestgelezen artikelen van augustus 2023

Dit zijn de 5 bestgelezen artikelen van augustus 2023

Stampvolle winkels en magazijnen en de financiële gevolgen daarvan zetten in augustus 2023 de toon op Tweewieler.nl. Maar ook de visie van BOVAG-voorzitter Maarten Akkers op het opvoeren van fietsen gooide hoge ogen, net als de nieuwste e-bike - mét klapzadel - van Koga. Hieronder vind je de complete top-5 van augustus.

Urban Arrow voor het eerst in groene kleur

Urban Arrow voor het eerst in groene kleur

De bakfietsen van Urban Arrow zijn al meer dan 12 jaar alleen verkrijgbaar in zwart en wit. Nu introduceert het Nederlandse merk voor het eerst sinds de oprichting in 2011 een fris groene kleur in de Family-lijn.

In de afgelopen tien jaar is de lokale markt In China steeds belangrijker geworden voor Bafang. "Naar schatting worden er jaarlijks 55 miljoen elektrische tweewielers verkocht in China, waarvan 49,5 miljoen e-bikes", aldus Bafang.

Financiële prestaties Bafang minder door daling in export

Voor Bafang Electric, gevestigd in het Chinese Suzhou, was 2023 een zeer uitdagend jaar. De daling in de verkoop van e-bikes in landen zoals Duitsland en Nederland had een directe impact op de inkomsten van het bedrijf.

Overname Albers Tweewielers door Jan Kooij 2-Wielers en Vallei Auto Groep

Overname Albers Tweewielers door Jan Kooij 2-Wielers en Vallei Auto Groep

Begin deze maand hebben Jan Kooij 2-Wielers en Vallei Auto Groep het familiebedrijf Albers Tweewielers in Groesbeek overgenomen. Eerder namen de twee bedrijven al fietsenwinkel Van Bergen Tweewielers in Groesbeek over. Met de overname van Albers Tweewielers komt er nu dus een derde fietsenwinkel bij.

Way of life | BLOG nieuwe columniste Stefanie den Breejen

Way of life | BLOG nieuwe columniste Stefanie den Breejen

Nadat Reina van der Linde besloot te stoppen als fietsondernemer, stopte daarmee ook haar rol voor Tweewieler. "Het is jammer dat we Reina moeten missen als onze vaste columniste", aldus senior redacteur Hedwig Berendsen. "Omdat we het belangrijk vinden de visie vanuit een vrouw in Tweewieler te laten horen, zijn we op zoek gegaan naar een vrouwelijke ondernemer die het stokje wil overnemen. Die hebben we gevonden in de persoon van Stefanie den Breejen en daar zijn we heel blij mee."