AXA brengt lampjes die via USB op te laden zijn

AXA brengt lampjes die via USB op te laden zijn

De donkere dagen zitten er weer aan te komen, wat betekent dat het tijd wordt voor fietsverlichting. Veel mensen fietsen te vaak zonder verlichting: meestal omdat de verlichting kapot of vergeten is, of omdat de batterijen op zijn. AXA komt met de oplossing: lampjes die via USB op te laden zijn.

Een klusje wat makkelijk vergeten wordt zodra de fiets in de schuur staat en de zon weer schijnt, is het vervangen van de batterijen van de fietsverlichting. Met de AXA Dwn serie (voor- en achterlicht) is dit geen probleem meer. Deze USB-verlichting is voorzien van een rubberen bevestigingsband, waarmee je de lampjes eenvoudig aanbrengt of verwijdert. Hiermee zijn ze geschikt voor vrijwel iedere fiets. De lampjes zijn doormiddel van een USB-C kabel op te laden.

Koplamp

Van de Dwn koplamp zijn er vier varianten: 30, 50, 70 en 100 lux. De 30 lux versie heeft twee verschillende lichtstanden, de 50 en 70 lux hebben 3 standen en de 100 lux heeft maar liefst vier verschillende lichtstanden: van vol power tot een batterij-besparende stand zodat het licht lang meegaat.

Het achterlicht is op twee manieren te monteren. Je kunt hem op de zadelpen of op de staande achtervork monteren.
Het achterlicht is op twee manieren te monteren. Je kunt hem op de zadelpen of op de staande achtervork monteren.

Geïntegreerde remlichtfunctie

Er zijn twee verschillende achterlichten. De Dwn rear is het basis achterlicht. Daarnaast is er de Dwn rear signal. Deze versie heeft een geïntegreerde remlichtfunctie. Deze functie maakt fietsen in het verkeer veiliger.

Batterij indicator

Een praktische feature is de nieuwe ‘batterij bijna leeg’ indicator die drie levels heeft. Als de batterij is opgeladen, brandt er geen lampje. Zodra de batterij tussen de 21-50% komt, wordt de batterij indicator groen. En als die onder de 20% komt, wordt deze rood.

Daarnaast is de Dwn-serie voorzien van het in Duitsland verplichte keurmerk StVZO.

Dit artikel is gesponsord door AXA