Aandacht voor zwaardere berijders bij Hercules en Wanderer

Aandacht voor zwaardere berijders bij Hercules en Wanderer

Hercules GmbH levert e-bikes van de merken Hercules en Wanderer, geschikt voor sportieve activiteiten en dagelijks gebruik. Naast reguliere modellen bieden ze ook unieke varianten zoals e-vouwfietsen en modellen ontworpen voor zwaardere rijders. De e-bike collectie van Hercules voor zowel 2023 als 2024 bevat diverse modellen die geschikt zijn voor zwaardere berijders.

Hercules investeert veel in productontwikkeling en innovatief design. De huidige collectie 2023 biedt meerdere modellen met een hoger toelaatbaar gewicht zoals de Robert/a Pro I-F8 tot 150 kg, evenals de sportievere Futura Max I-10 ABS/I F-360 ABS modellen. De Futura HD modellen en ook de Wanderer E-Tourer modellen bieden een toelaatbaar gewicht van 170 kg. 

De E-Imperial modellen spannen de kroon met een belastbaarheid van 180 kg in 2023. Ze zijn verkrijgbaar met zowel een derailleur als naafversnelling. De cargo modellen, zoals de Rob Cargo F5 en Rob Family F360, kunnen zelfs maximaal 200 kg dragen. Alle modellen met een hogere belastbaarheid zijn voorzien van Bosch motoren in combinatie met een intube accu.

Uitbreiding collectie

In de collectie van 2024 is het aantal modellen met hogere belastbaarheid uitgebreid. De sportieve Futura modellen met derailleur hebben nu een maximale belastbaarheid van 150 kg. Het topmodel in deze serie, de Futura HD I-11, vervangt de E-Imperial en is tot 180 kg te belasten. Het topmodel van de modellen met naafversnelling is de Robert/a HD I-F5, met eveneens een maximale belastbaarheid van 180 kg. De modellen Robert/a I-F8 en Robert/a I-F5, beide voorzien van een Bosch accu in het frame, bieden een maximale belasting van 150 kg.

Meer kleur

De 2024-collectie van Hercules bevat meer kleur, wat duidelijk te zien is bij de twee topmodellen in de HD (heavy duty) serie. De Futura HD I-11 in de opvallende kleur 'coral blue-glossy’ is uitgerust met een Bosch Performance CX motor met Smart System, en een 750 Wh Bosch Powertube-accu. Deze e-bike heeft een Shimano Cues derailleur met 11 versnellingen. Het model is beschikbaar in drie verschillende frametypes: heren, sportieve dames en dames met een lage instap.

De Robert/a HD I-F5 wordt geleverd in de kleur ‘ultimacy copper-glossy', en is verkrijgbaar in twee frame-uitvoeringen: heren en dames met een lage instap. Dit model wordt eveneens aangedreven door een Bosch Performance CX Smart System met een 750 Wh Powertube-accu. Het onderscheid met de Futura HD I-11 zit hem in de Shimano N5 naaf en de Gates CDX riem.

Geïnspireerd op een bromfiets

In 2024 wordt de Hercules Prima E5 opnieuw geïntroduceerd, geïnspireerd door een klassieke Hercules bromfiets uit de jaren tachtig. Dit model is voorzien van 20 inch wielen met Schwalbe Super Moto-X 100-46 banden, aangedreven door een Bosch Performance Cruise Smart System motor en een Bosch accu van 545 Wh. De Prima E5 is verkrijgbaar in twee kleuren en kan maximaal 150 kg dragen.

Dit artikel is gesponsord door Hercules.