Merida Benelux presenteert Centurion Vario cargobike

Merida Benelux presenteert Centurion Vario cargobike

Het aanbieden van totaalmobiliteit wordt steeds belangrijker. Waar er vroeger de keuze was tussen stadsfietsen, e-bikes of sportfietsen wordt er tegenwoordig verwacht dat je ook een breed aanbod aan cargobikes en bakfietsen kunt aanbieden aan de consumenten. Liever doet men dit zonder extra leveranciers aan te moeten trekken. En dat is precies waar Merida Benelux het gat in de collectie opvult als importeur van de Centurion Vario R960I.

De cargobike Centurion Vario R9601 van het Duitse merk is voorzien van een Bosch Cargo Line motor met 85 Nm koppel. Deze motor biedt een nog hoger ondersteuningsniveau van maar liefst 400 procent tegenover de 340 procent van de Bosch Performance Line CX. Daarnaast beschikt de cargobike over een grote 625 Wh-accu, met een mogelijkheid deze uit te breiden met een 500 Wh-accu die op de onderbuis geplaatst kan worden. Dankzij het Kiox 300-display is eenvoudig alle nodige informatie af te lezen en via de nieuwe Bosch LED remote schakel kan men de verlichting in een handomdraai in- of uitschakelen.

Veelzijdigheid

Op de bagagedrager, die tot wel 70 kg kan dragen, kunnen twee kinderen vervoerd worden die dankzij de speciaal ontworpen transportbeugel en beklede zitting comfortabel plaats kunnen nemen. Dankzij de KLICKfix-adapter is de zitting eenvoudig te demonteren en is het bijvoorbeeld mogelijk twee kinderzitjes te monteren of tassen met boodschappen kwijt te kunnen. Maakt men liever gebruik van fietstassen? Dan is de standaard meegeleverde en speciaal ontworpen Vaude tassenset een oplossing. Centurion hecht veel waarde aan duurzaamheid en design. Daarbij was de keuze voor Vaude dan ook snel gemaakt. De set bestaat uit twee ruime cargotassen welke elk een volume van 37 L hebben, en een Vaude Vario Shoppingbag welke precies op de voorbagagedrager past, en tot 15 kg belast mag worden.

Extra stabiliteit

Met een maximaal belastbaar gewicht van maar liefst 180 kg vraagt de Vario R960I om een stabiel en betrouwbaar onderstel. Door gebruik te maken van de zogezegde ‘mullet’ setup met een 24” achterwiel en 26” voorwiel wordt de stabiliteit van de fiets verhoogd. Een bijkomend voordeel is dat de Vario R960I met een totaallengte van twee meter slechts een fractie langer is dan een traditionele elektrische fiets. Door de combinatie van deze korte wielbasis en de ‘mullet’ setup wordt de wendbaarheid van de fiets in het drukke stadsverkeer aanzienlijk verhoogd. Dankzij de dubbele standaard met extra veiligheidsvergrendeling kan deze niet onbedoeld inklappen en blijft de fiets stevig op zijn plek staan wanneer deze beladen wordt. Met behulp van een hendel op het stuur wordt de veiligheidsvergrendeling ontgrendeld en rolt de fiets gemakkelijk van zijn plek.

Accessoires pakket

Om de cargobike nog meer aan te passen aan de wensen van de consument worden er verschillende accessoires meegeleverd. Naast de Vaude tassenset en transportbeugel met zitting welke op de achterdrager gemonteerd kan worden, worden er stevige demonteerbare voetsteunen geleverd. Verder kunnen er extra handgrepen in de vorm van een fietsstuur aan de zadelpen worden bevestigd, waardoor de jonge passagiers het gevoel krijgen zelf mee te rijden. De spaken aan de achterzijde zijn goed afgeschermd, wat voorkomt dat kinderen met hun voeten tussen de spaken belanden. 

Op het robuuste aluminium frame van de cargobike geldt een levenslange garantie. De Centurion Vario R960l wordt aangeboden voor 5.899 euro.

Dit artikel is gesponsord door Merida.