De Merida eSPRESSO City 400: veiligheid voorop

De Merida eSPRESSO City 400: veiligheid voorop

Je moet de keuze maken tussen een lichte, betrouwbare en kwalitatief goede e-bike. Welk van deze drie belangrijke punten zet je dan bovenaan je lijstje? Bij de ontwikkeling van de eSPRESSO City 400 heeft Merida ervoor gekozen om al deze punten in beschouwing te nemen, zonder dat men de hoofdprijs hoeft te betalen.

De eSPRESSO City 400 heeft een lichtgewicht aluminium frame waarbij de accu dankzij de speciaal ontwikkelde energy cradle op het frame ligt in plaats van in het frame. Door deze constructie behoudt het frame zijn stijfheid en stabiliteit. Dankzij de stevige aluminium behuizing wordt de 504Wh Shimano accu goed beschermd tegen weersinvloeden en eventuele valschade. Gecombineerd met de E6100 middenmotor met 60Nm en soepele negen versnellingen verplaats je je eenvoudig door de stad, maar fiets je ook met gemak steile hellingen op tijdens een vakantie met de fiets.  

Verder beschikt de eSPRESSO City 400 over een ruime en lage instap waardoor je makkelijk op en af stapt, ook wanneer de fiets zwaarbeladen is. Ondanks het lage gewicht van de fiets, slechts 24,8 kg (exclusief accu), is de MIK bagagedrager maar liefst belastbaar tot 27 kg. Ideaal voor zware fietstassen of het gebruik van een kinderzitje. 

Focus op comfort

“Bij de ontwikkeling van de eSPRESSO City 400 was het doel om een comfortabele fiets te creëren, zonder het sportieve karakter van de fiets kwijt te raken”, benoemt Bart Oosting, Marketing Manager bij Merida. “Naast dat de lage instap voor comfort zorgt tijdens het op en af stappen, ervaart men comfort tijdens het fietsen dankzij de geveerde zadelpen en geveerde voorvork. De 50 millimeter brede banden zorgen verder voor extra veel grip in bochten, oneven ondergronden en onverharde fietspaden.” 

De zithouding van de fiets is eenvoudig aan te passen door de in hoogte verstelbare stuurpen. Hiermee kan men zowel een sportieve als comfortabele zithouding creëren zonder in te moeten leveren op het rijcomfort. Deze optie komt in alle framematen, van maat S t/m maat XL.  

De nieuwste en modernste technologieën

Het Shimano ondersteuningssysteem van de eSPRESSO City 400 is een perfecte combinatie met het lichtgewicht frame. De compacte en krachtige E6100 middenmotor levert een koppel van 60Nm en weegt slechts 2,88 kg. Dankzij het duidelijke en beknopte display lees je eenvoudig de actieradius, gereden kilometers en totaalafstand af. Met één druk op de knop schakel je de voor- en achter verlichting in en beschikt het systeem over een loopondersteuning functie. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld een parkeergarage uit of steile helling omhoog moet lopen.  

Maximale betrouwbaarheid

Merida heeft ervoor gekozen om een speciaal frame te ontwikkelen waarbij de accu óp het frame ligt in plaats van erin. Hierdoor behoudt het lichtgewicht aluminium frame zijn stijfheid en voorkomt het tevens dat er vocht in het frame loopt. Doordat het frame zijn stijfheid hiermee behoudt is deze maximaal belastbaar tot maar liefst 150kg. Daarnaast geldt er een levenslange garantie op het frame van de eSPRESSO City 400.  

De adviesverkoopprijs van de veilige eSPRESSO City 400 is € 3.599,-. 

Dit artikel is gesponsord door Merida.